Hoe kan ik het best reageren op mensen die mij aanstaren? Ik word er zo nerveus van!

Toegevoegd na 5 minuten:
Wel op een "volwassen",manier dus niet dmv tong uitsteken bijv.

Toegevoegd na 15 uur:
Ik hoor overigens heel vaak dat ik (te) mooi ben en heel sexy, maar goed , daar kan ik toch verder niets aan doen en geeft anderen toch niet steeds het recht om te staren?

Toegevoegd na 15 uur:
Veel mensen doen het ook terwijl mijn man gewoon naast me loopt, staren!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk dat het meestal vriendelijk bedoelt is, dus waarschijnlijk heb je gewoon een leuke uitstraling, beter toch?? dus gewoon vriendelijke terug lachen, kan geen kwaad en maakt de wereld weer een stukje leuker. succes

Terugstaren! (maar je kunt ook je tong uitsteken) Toegevoegd na 1 dag: Aha, ik lees nu dat je mooi bent! dat maakt het anders. Dat kan lastig zijn, maar liever mooi en nagestaard dan lelijk en uitgefloten. Niet kijken en gewoon doorlopen, hoofd omhoog en schouders recht. Misschien heb je er in Drenthe (je andere vraag) minder last van!

Heel vriendelijk en een beetje vragend terugkijken.

Negeren. Kijk langs de persoon af. Dat werkt het beste. Dan houd hij/zij wel op. Op deze manier maak je duidelijk dat je niet geinteresseerd bent.

je kunt je ook iets heel erg's geniaal vragen zodat ze niet van terug hebben ??

Gewoon beleeft reageren, is er iets? of kan ik ergens mee helpen?

Tenzij je paars haar hebt, miss world bent (of juist miss piggy) kan dit ook tussen JOUW oren zitten. soms lijkt het alleen of mensen je aanstaren maar kijken ze gewoon om zich heen alleen voel jij je heel snel bekeken. Als dat het geval kan zijn kun je beter DAT aanpakken. Dat kun je doen door eens goed op te letten hoe lang mensen naar elkaar kijken, en dan zie je (hopelijk) dat ze naar jou niet langer kijken dan naar anderen. Die paar die gaan zitten staren om je te pesten moet je proberen te negeren. En bij jezelf denken: wat een onbeleefde horken Toegevoegd na 15 uur: Nav van je toevoeging over je uiterlijk: tja, in dat geval is er wel een oplossing maar die duurt 25 jaar, over die tijd ben je er wel vanaf voor het grootste gedeelte. Lastig he, wie lelijk is wil graag mooi zijn, ik zag er altijd jaren jonger uit dan mijn leeftijd, klinkt leuk maar ik werd altijd pisnijdig als ik niet serieus genomen werd. Als het echt door je uiterlijk komt moet je toch leren het te negeren (want ook al zie jij er geweldig uit, het BLIJFT vreselijk onbeleefd/onbeschoft om zo te staren) OF een serie snedige antwoorden verzinnen. Met in je achterhoofd dat ze onbeleefd zijn mag je in mijn optiek best zeggen: wat loop jij te kwijlen zeg, ik zou bijna denken dat ik eetbaar ben..... Als ze dan zeggen (dat zit er in): ik zou jou wel willen opeten... dan zeg je: nou ik jou niet, ik heb gegeten en gedronken als ik maar naar je kijk of zo iets. Maar het blijft lastig, je voelt je soms net een koe op de markt en als je bijv werkt kun je ook nog het gevoel krijgen dat je om je uiterlijk (en niet om je prestaties) wordt beoordeeld, heel lastig allemaal. Het is niet voor niets dat sommige "schonen" zich alleen als ze uitgaan optutten en de rest van de week in de slobberspijkerbroek en een paardestaart rondlopen

Ze vriendelijk vragen: "Kan ik u ergens mee helpen?" Toegevoegd na 1 minuut: En ook het antwoord van Amigo eens uitproberen.

Net doen of ze wat op hun gezicht hebben, of op hun kleding wat hebben zitten, waardoor je verbaasd terug kijkt. Heeft niemand wat van terug.

Genieten van de aandacht. En opeens is er niets meer om je druk over te maken...

Je vraagt gewoon of dat ze een kledingstuk missen dat jij misschien draagt omdat ze jouw zo aankijken. Verrassend wat je voor antwoorden krijgt.

Hoofd opheffen en voorbij paraderen als was je koningin Beatrix zelf. Wees trots op jezelf.

Je kunt ook je hand opsteken, gedag zeggen dus.

Net als de meeste dingen in het leven ,kan je het leren .Als je de tijd ervoor hebt , dus als je zit of stilstaat , kan je oefenen. Als je denkt dat er negatieve bijbedoelingen zijn als men je aanstaart , sla je er geen acht op . In de andere gevallen kijk je terug zo lang als je zin hebt . Het heeft veel met jouw zelfvertrouwen te maken . Niemand is goed in ALLES . Accepteer je zwakheden , of ga er iets aan doen . Ik heb de hoogste trap op de maatschappelijke ladder bereikt , door me bezig te houden met de dingen waar ik goed mee overweg kan. Ik heb daar allemaal mee geoefend , en kreeg zelfvertrouwen en rust in elke situatie. Kort samengevat : ga dingen die voor jou moeilijk zijn niet uit de weg , maar probeer ze te leren hanteren . Ik ben communicatie-deskundige . Vuur jouw vragen maar af .

Vragen of ze een foto willen

Gewoon assertief zijn en er iets op zegen als je iemand al een tijdje ziet staren zeg gewoon "Ik vindt het nogal vervelend dat u naar mij staart kunt zou u er mee stoppen" ALs je dit niet durft kan je man dit doen wel op dezelfde manier: "Ik zou het op prijs stellen als u niet zoveel naar mijn vrouw keek het is nogal storend". Je geeft hier alleen maar informatie je zegt dat het storend is meer niet... Je zegt niet je staart te veel naar mij dat is aanvallend en zal zeker een slecht gevolg hebben.

Als je inderdaad heel mooi bent zoals je vaak hebt gehoord, dan is het onverwijdelijk dat mensen veel naar je kijken. Ik kijk zelf ook graag naar mooie mensen, en wie niet? Ik zou zeggen, gewoon vriendelijk glimlachen en doorgaan met waarmee je bezig bent. Het staren is meestal niet onvriendelijk/vervelend bedoeld, het gaat vanzelf.

Volgens mij blijft de blik van mensen automatisch even hangen bij iemand of iets dat opvalt. Bij mijzelf is dan in elk geval zo. Dat gebeurt min of meer onbewust. Maar inderdaad is het niet beleefd en vriendelijk om heel lang te blijven kijken als het een persoon betreft. Helaas is er aan het gedrag van iemand anders weinig te veranderen. Dus zul je iets moeten doen met hoe je zelf denkt/voelt/reageert. Probeer jezelf aan te leren om je er niet druk om te maken. Nu denk je misschien iets van "he gadverdamme, nu loopt er weer iemand te kijken", waardoor je je vervolgens ongemakkelijk voelt. Probeer eens iets anders te denken op zo'n moment. Bijvoorbeeld: "Ik kan me er wel druk om maken dat ze kijken, maar daar schiet ik niets mee op. het is nu eenmaal zo. En gelukkig is het om een positieve reden" Haal rustig adem en loop door. Je kunt natuurlijk ook je haar grijs verven zoals je zelf zegt, (of een burka gaan dragen ofzo). Maar dan kun je volgens mij niet echt jezelf meer zijn.

Knappe mensen zijn gemiddeld genomen iets gelukkiger dan minder knappe mensen, dit bijverschijnsel moet je dus maar voor lief nemen. Ook vraag je je af waar zij het recht vandaan halen; iedereen heeft het recht (in de letterlijke zin van het woord) om naar de ander te kijken dan wel staren, hoe vervelend dit ook kan zijn.

"Hallo, ik collecteer voor het Astmafonds. Heeft u daar misschien wat voor over?" En alle bijdragen die je dan krijgt natuurlijk wel netjes storten, hè?

Gewoon negeren, en dat zeg ik als mooie (zeggen ze ) macho man die ook weleens word nagestaard kuch kuch; Nee serieus, mensen die staren zoeken contact. IK heb er zelf ook een enorme hekel aan bijvoorbeeld als ik druk ben met iets. Beste is negeren, omdat dat het contact verbreekt. Terugstaren kan helpen maar ook de verkeerde signalen geven. Ik ga ervanuit dat ze kijkenomdat je mooi bent dus in jouw geval zou ik dat niet doen. Toegevoegd na 2 minuten: In jouw geval bedoel ik dus als vrouw zijnde. Als man vind het overigens ook irriterend als vrouwen doelbewust oogcontact zoeken als je er nietom vraagt

Als het echt vaak gebeurt, gebeurt het waarschijnlijk steeds om dezelfde reden. Verzamel wat moed en probeer wat uit: als je de tijd hebt (als je ergens zit ofzo - niet in het voorbijgaan op straat), loop je naar diegene toe en vraag "sorry, kennen we elkaar? Ik zag dat je ook naar mij keek". Als je dit een paar keer hebt geprobeerd, kun je daar afhankelijk van de reactie je conclusie uittrekken. Reageren ze leuk, reageren ze 'betrapt', reageren ze arrogant of reageren ze oprecht onwetend. In het laatste geval vergis je je misschien gewoon. Succes!

Vragend een wenkbrauw optrekken, ze zullen dan wel begrijpen dat je het vreemd vindt aangestaard te worden.

Aha, ze staren naar je omdat je mooi en sexy bent, dat is dan toch meer een luxe probleem. Maar meestal is het lastig voor aantrekkelijke vrouwen om het staren niet als bedreigend te zien. Als je je bewust bent van je eigen schoonheid kan je een muur om je heen bouwen omdat je vaak denkt dat (vooral) mannen je willen, dus word je afstandelijk omdat je je bedreigd voelt. Probeer in te zien dat mannen en vrouwen je gewoon alleen maar mooi vinden, PUNT. Sommige mensen zijn bijna Kunst, zo mooi, dus daar kijk je graag naar. Als je het écht vervelend vindt kan je het sexy zijn misschien iets temperen, dat heb je zelf in de hand. En voor de rest gewoon genieten dat je in zo'n mooi jasje geboren bent. Er zijn veel vrouwen die daar last van zouden willen hebben. Als je leert erom te glimlachen en er blij mee te zijn dan blijf je mooi, ook al word je ouder. Als jij je er aan blijft ergeren lost het probleem zich vanzelf op als je ouder wordt ;-)

Hangt er van af wie me aanstaart. Meestal glimlach ik dan naar die persoon. Meestal krijg ik dan een glimlach terug. Verder niets bijzonders, dan dat ik er een een fijn gevoel aan overhoud. Tenzij ik denk dat het als flirten kan worden uitgelegd. Dan draai ik me gewoon om, loop weg, of kijk een andere kant uit.

Degene aan het schrikken maken door bijvoorbeeld heel kwaad te gaan(terwijl je eigenlijk heel aardig bent), zo laat je blijken dat je er niet van bent gediend van het gestaar. Of bij hele nette mensen die naar je staren, een knipoog geven door schrikken vooral vrouwen van die hetero(niet bij lesbische vrouwen doen, vinden ze leuk), arrogant kijken bij mannen die staren, zo van: wat denk je wel dat je bent. Verder mijn voorgangers zeiden: vooral niet op reageren.

Vragen of je wat van ze aan hebt. Werkt goed.

Pak het met enige humor op en geef ze een knipoog. Goeie kans dat ze zich betrapt voelen omdat jij ontdekt dat ze aan het staren zijn. Je kunt ze ook strak en recht in de ogen aan blijven kijken. Verder blijft het een gezond verschijnsel dat mensen naar anderen kijken, ook naar mooie vrouwen. Maar het mag wel met een flinke dosis respect en fatsoen.

dat jij er nerveus van dat gestaar wordt houdt in dat je niet zeker bent vanjezelf ondanks het te mooi zijn. geniet ervan en wees er blij mee . buit het niet uit . en je bent in meerdere opzichten een schoonheid .

door je opmerking "wel op een volwassen manier",concludeer ik dat je meer last hebt van je eigen reactie`s op de aandacht die je zelf creeert,dan van de aandacht zelf.ja,hoe om te gaan met reactie`s die jezelf oproept?dat is het proces van volwassen worden.dan zoek je de oplossing bij jezelf.als het niet lukt zou ik professionele hulp adviseren.sterkte ermee.

Ik geef hier even een ander antwoord, die mij persoonlijk gezien beter voor jou lijkt te passen. Aangezien ik maar 1 antwoord kan geven heb ik mijn vorige verwijderd. Nu is het natuurlijk zo dat eigenlijk iedere persoon mooi is alleen de ene persoon verzorgd zich beter en iedereen heeft een seksuele voorkeur voor bepaalde mensen. Jij bent een vrouw die er goed verzorgd uitziet en bij veel mannen in de smaak valt als het om het uiterlijk gaat. Echter is het niet zo dat jij supermooi bent omdat je door veel mensen nagekeken wordt, dat mensen naar jou kijken kan verschillende redenen hebben. Misschien vinden ze je kleding mooi, of je haar leuk zitten, of vinden ze dat je een leuk tasje hebt of mooie laarzen. Veel mensen observeren andere mensen graag om te zien wat iemand doet of leest of hoe die zich gedraagt (dat doe ik graag. Je verhelpt het probleem niet door opmerkingen te maken of mensen vertellen dat ze niet naar jou mogen kijken omdat dat jou onzeker maakt. Je moet gewoon accepteren dat het kijken naar anderen een menselijke gewoonte is wat iedereen wel eens doet. Jij zal ongetwijfeld ook meteen kijken als je bijvoorbeeld Brad Pitt je tegemoet ziet lopen. Misschien niet omdat je hem knap vind, maar je herkend hem van TV en vind het bijzonder hem te zien. Misschien herkennen mensen jou ergens van en proberen te kijken om erachter te komen waarvan. Mocht je je er toch aan ergeren en er onzeker van blijven dan is het raadzaam toch jezelf aan te leren niet op mensen te letten maar op de andere dingen om je heen, dan valt het je ook niet dat mensen naar jou kijken.

als je zelfverzekerd over komt dan staren ze je minder aan: - voeten op breedte van schouders - kin omhoog (heel belangrijk!) - rug recht

je afvragen wat jou nerveus maakt? je kan niemand verbieden om naar je te kijken? vaak zit het in je eigen denken,een enkele keer niet...hoe heb je man leren kennen? blind date?

Waarom zou je reageren op mensen die je aanstaren, en waarom zou je nerveus moeten worden. Als iemand iets van je wil zou die persoon zelf ook actie kunnen ondernemen. Als je jezelf accepteert zoals je bent, maakt het toch niet uit wat mensen van je vinden. Nerveus zijn is dus niet nodig. Zelfacceptatie wil zeggen dat je je eigen minder goede kenmerken en/of eigenschappen accepteert. Gevoelens van minderwaardigheid zijn hierbij niet aan de orde, we zijn immers als mens allemaal uniek en gelijkwaardig. Dan mogen ze je toch aanstaren. De Stichting Zelfacceptatie heeft op het internet hierover veel informatie. Om irrationele gedachten ( veroorzaken vaak angsten ) te voorkomen kan je altijd aan de persoon vragen waarom hij je aanstaart.

In de trein gebeurt dit ook vaak; wat bij mij altijd helpt (of ik nou naar iemand kijkt of iemand naar mij) is: súperarrogamt kijken, of straal negeren. Ik durf niet meer te kijken als er arrogant wordt gekeken, en dat is wederzijds. Gewoon wenkbrauwen fronsen is genoeg.

Als je zeker weet dat ze naar je kijken omdat je er mooi uit ziet nou lekker naar je laten kijken, Het is toch heerlijk als je mooi bent? Een of andere t.v meneer of mevrouw zou jaloers op je zijn.

Misschien staren ze wel naar je man. En mooi en sexy zijn subjectieve begrippen. Misschien vinden mensen je er wel heel raar uitzien?

Ik denk dat u zich nogal onzeker voelt. wanneer u met uw man bent stel ik dan voor om aan te geven dat u aangekeken word zodat deze u gerust kan stellen. ( hierdoor vind u enig afleiding ) wanneer u alleen bent is het lastiger. ik denk dat u een denker bent. dus stel ik voor om gewoon over andere dingen na te denken dan dat iemand u aanstaart. reden dat ik ervan uit ga dat u een denker bent is omdat u aangeeft zich nerveus te voelen oftewel u zal zich bezig houden op dat soort momenten met denkwerk inplaats van doe werk doe werk kan zijn verbaal/fysiek reageren op de persoon. De antwoorden zijn iets wat simpel maar hopelijk heeft u er op kort termijn wel wat aan. voor het langere termijn stel ik voor werken aan het zelfvertrouwen of afwachten tot mensen stoppen met staren of u dus gewent bent. M.V.G Demian

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100