Als je wilt meten hoe gelukkig mensen zijn, is de vraag ''geef je zelf een cijfer voor je geluk'' dan een goede vraag?

Weet jij het antwoord?

/2500

alleen als je erbij vermeld:'' een cijfer van.....tot ...........'' en van laag naar hoog..en dan hoog het meest gelukkig is...... anders weet je nog niets;-)

Ja hoor, dat is een goede vraag. Ik gebruik dat zelf ook vaak als ik iets "gevoelsmatig" van iemand wil weten. Bijvoorbeeld als iemand rugpijn heeft, of voordat ik eten ga koken vraag ik welk cijfer de honger heeft, zodat ik daar rekening mee kan houden.

Nee dat is dan een slechte vraag, omdat je nooit weet hoeveel gelukkiger je nog kunt worden!

Nee. Geluk kun je niet meten. Je weet pas wat het is als je het niet hebt.

Jawel hoor, dat kan je rustig doen. Zelfs psychologen gebruiken de vraag:"hoe gelukkig zou je jezelf beschrijven op een lat van 1-10", om te bepalen hoe diep iemand in de put zit ofzo.

Ik vind van niet. Ik zou eerder vragen: 'Geef met een cijfer aan hoe vaak op een dag jij momenten van geluk ervaart.' 0 = nooit 10 = gedurende de hele dag (Waarom ik voor zo'n vraag kies: Geluk is iets dat komt en gaat. Het wordt ook wel 'flow' genoemd. Gelukkig zit je niet de hele dag door te zijn. Het overkomt je, en kan allerlei oorzaken hebben)

nee, ik vind van niet. Want iemand die nu een hoog cijfer invult kan morgen wel diep in de put zitten. Je kent ook de normale gemoedsgesteldheid niet van mensen die zoiets invullen. Er zijn vele mensen die leven van hoge pieken naar diepe dalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100