Waarom moet ik bij de ijssalon soms zo lang wachten totdat mensen bepaald hebben welke smaken ze willen hebben?

Stel ik wil een ijsje, met drie bolletjes. Als ik aan de beurt ben, zeg ik: 'Goedemiddag, graag een ijsje met drie bolletjes. Chocola, framboos en yoghurt.' Ik heb de keuze reeds gemaakt voordat het mijn beurt is.

Anderen daarentegen zijn aan de beurt en beginnen dan pas te denken. Mhhhh....wat zal ik eens nemen. Waarom doen mensen dat?

Warum, warum, warum!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben zo iemand die zijn keuze nog niet klaar heeft als hij aan de beurt is. Niet zozeer omdat ik me niet kan voorstellen wat er straks komt, maar omdat ik juist teveel mogelijkheden zie en daar moeilijk uit kan kiezen. Ik ben niet iemand van de vaste patronen. Ik heb geen vast plek voor mijn portemonne. Ik probeer het echt, maar het lukt me niet om mezelf eraan te houden. Ik ben dan ook vaak dingen kwijt. En ik heb geen vaste drankjes, geen vaste prikken als altijd nummertje 154 bij de chinees. In het geval van de ijsjes zou ik niet meteen kunnen kiezen, omdat ik gewoonweg als ik aan de beurt ben nog niet weet waar ik zin in heb. Dat begint al met hoeveel bolletjes, en hoe meer bolletjes hoe moeilijker de keuze. Deze keer yoghurtijs, of toch liever chocola? Of citroen? Of nootjes? Wil ik iets zoets? Of toch liever iets met een bite? O, ben ik al? Eh eh eh...! Hoe meer druk er op de beslissing zit, hoe moeilijker het wordt. Zo kan ik ook in een restaurant zitten en de bediening een minuut laten wachten op de bestelling van mijn eerste drankje. Wil ik een thee, een icetea, een wijntje, toch een biertje? Cola light? Dat doe ik niet om de bediening te stangen, ik weet het gewoon echt niet. Zoveel mogelijkheden! Soms roep ik dan maar gewoon "Appelsap!" omdat het het eerste is dat in me opkomt. Als ze dan weglopen met hun boekje, dan denk ik: 'Appelsap? Maar ik wil helemaal geen appelsap..."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100