Waarom bestaat er een link tussen armoede en misdaad?

Naar schijnt zijn armere mensen meer in staat, oftewel is de kans groter, dat ze misdrijven plegen, dit wordt ook nog bevestigd door de officiele cijfers.

Maar hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat arme mensen geen andere opties zien dat stelen "crimineel" worden. Ze komen steeds meer in de problemen en voelen zich steeds verder zinken, dat het voor hun gevoel niet anders kan dan rondkomen door misdaad. Toegevoegd na 1 minuut: maar om even toe te voegen. Dit hoefd niet altijd de reden te zijn. zit soms heel complex in elkaar.

Ik denk dat er evenzeer een link bestaat tussen rijkdom en misdaad. Het ene vloeit niet logischerwijs uit het andere voort.

Als je aan het eind van je geld steeds meer maand overhoudt, is de verleiding tot "kleine criminaliteit" groter. Het bestelen van de hele bevolking wordt echter gedaan door een groep mensen die elkaar de bal toespelen, men noemt het dan bonussen en is goedgekeurde gelegaliseerde diefstal. In mijn ogen betreft het dan een kleine groep mensen die macht hebben om beslissingen te nemen die niet in het belang van land/bedrijf zijn. Daarmee wil ik pogen duidelijk te maken dat criminaliteit in alle lagen van de bevolking voorkomen, alleen komen de rijkste en sluwste mensen er mee weg. Wat de grootste graaiers bij elkaar weten te harken is ongeveer gelijk aan wat er door mensen met de lagere inkomens gestolen zou worden. Omdat er echter meer "arme "dan rijke mensen zijn , is de groep die crimineel gedrag vertoont ook groter. Winkeldiefstal wordt overigens niet zelden door keurig uitziende mensen gepleegd, terwijl de jongere in oude jeans in de gaten gehouden wordt (terwijl deze totaal niet van plan is om iets te stelen) stelen ogenschijnlijk (en soms feitelijk) welgestelden soms van alles bij elkaar. Arme mensen zijn vaak goudeerlijk, is mijn ervaring, zij weten als geen ander wat het is om bestolen te worden. Met deze mening wil ik geen enkel eerlijk mens beledigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100