Mag een dame met Mauro trouwen zodat hij in Nederland mag blijven?

door dat gedoe omtrent deze jongeman van 18 vragen wij ons af als trouwen een optie is

Weet jij het antwoord?

/2500

trouwen mag wel natuurlijk, maar dan zal hij alsnog het land uit moeten. Als hij getrouwd is kan hij vanuit angola een visum aanvragen maar dat neemt veel tijd in beslag. En de hollandse partner moet aan diverse voorwaarden (voldoende en een vast inkomen, zelfstandige huisvesting, garantstelling etc) voldoen.

o grappig ik wou net dezelfde vraag stellen. Volgens mij was het vroeger wel zo (toen was het zowiezo allemaal nogal toleranter) en zijn de eisen nu behoorlijk strenger, zoals bovenstaande GVer uitlegde.

Hij mag wel trouwen met een nederlandse vrouw maar daardoor mag hij niet in nederland wonen . En zij moeten dan in het buitenland trouwen omdat hij geen geldige papieren heeft . Hij moet gewoon terug en die dame moet dan een verblijfvergunning aanvragen en de uitslag in het buitenland afwachten . En als hij dan een verblijfsvergunning krijgt dan kunnen zij hier in nederland trouwen .

Om een verblijfsvergunning te krijgen op basis van gezinsvorming moet moeten de man en de vrouw tenminste 21 jaar zijn. Hij is pas 18 dus dat kan op dit moment niet.

Bronnen:
ind.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100