Wat betekent het gebaar met de gespreide wijs- en middelvinger?

Vaak zie ik jongeren op foto's staan met uitgestoken en gespreide wijs- en middelvinger. Ik krijg de indruk dat zij zichzelf hiermee een stoere houding willen geven.
Wat betekent dit gebaar?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik zie dat de eerste twee antwoorden verwijzen naar het V-teken. Ik bedoel inderdaad dat gebaar, maar toch nog net ietsje anders.
Wat ik bij de jongeren vaak zie, is dat ze een gekanteld V-teken maken, dus de twee vingers wijzen horizontaal opzij, en niet omhoog.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bedoelt denk ik het nadoen van ganster signs. De v wordt in tegenstelling van het vredesteken horizontaal gehouden. De jongens zijn net zo stoer als onderstaand voorbeeld natuurlijk. Toegevoegd na 6 minuten: Ik kan nergens vinden dat wat het teken betekent en ik gok dat dat ook geldt voor degene die het gebruiken. Ze zullen niet in een gang zitten en gewoon willen laten lijken of ze wel "gangsta" zijn.

Dat is een vredesteken. Echter, veel mensen die dit op de foto doen beseffen dat niet meer.

Jij bedoelt denk het "V"-teken. Het kan meerdere betekenissen hebben. Meestal wordt er "Victory" mee bedoelt. Vrijheid of vrede kan ook. Kijk eens op onderstaande site. Daar staan nog meer weetjes over het "V"-teken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/V-teken

Je bedoeld waarschijnlijk het peace oftewel vredes teken, dit wordt ook gebruikt bij The Voice Of Holland maar dan met een microfoon in de hand. Het is dus het vredes teken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100