Zijn dit normale omgangsvormen?

Ons huis zit een beetje raar ik elkaar. Onze "voordeur" en achterdeur zitten slechts een paar meter van elkaar af, maar dan aan de achterkant van het huis.

Wij leven echter meestal in het voorste gedeelte van het huis. Nu komt het dus regelmatig voor dat ik me helemaal wezenloos schrik van vreemden die met hun hoofd ineens voor de voorramen staat (of er op staat te kloppen) omdat ik de bel niet heb gehoord. Om daar te komen moeten ze dus door een flink stuk prive terrein om voor het huis te komen, wat voor ons onder privacy valt.

Persoonlijk vindt ik dit knap brutaal, ook al horen wij de bel dan vaak niet (zie andere vraag). Maar we hoeven toch ook niet overal hekken neer te zetten omdat mensen ons met alle geweld willen bereiken? Het zit niet in mijn aard om de deur niet open te doen als ik weet dat daar mensen aan staan, maar stel dat ik daar nu eens echt geen zin in had? Ik vindt het moeilijk om er wat van te zeggen, maar als ik dit wel zou doen, ben ik dan kinderachtig?

Toegevoegd na 3 minuten:
Eigen volk weet wel hoe ze binnen moeten komen. Het gaat dan dus echt over collectanten, colporteurs, bezorgers, etc.

Toegevoegd na 22 minuten:
Ik bedoel dus eigenlijk met omgangsvormen: Als iemand niet open doet om wat voor reden dan ook, dan is het toch klaar, en kom je desnoods nog een keer terug?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er niet opengedaan word bij aanbellen zou ik persoonlijk niet omlopen naar achteren, dat is niet netjes, maar ik kan voorstellen dat als ik aan zou bellen en de bel het niet doet dat ik misschien wel even om de hoek zou kijken. maar dan alleen als het makkelijk te doen is. Misschien is het te uitnodigend om om te lopen bij je. Zet het een beetje af met plantenbakken of met een hekje dat vormd een drempel om door te lopen en is dan veel minder uitnodigend. Maar zorg dat je bel wat geluid maakt wat te horen is bij de deur zodat ze weten dat de bel het doet. o ja... er zijn hele mooie stickers voor op de deur met de tekst äan deur word iet gekocht en gegeven hebben we al!"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100