Ik krijg af en toe reclame op mijn naam van bedrijven waar ik geen klant ben. Hoe kan ik dat veranderen?

Waar halen deze bedrijven hun gegevens vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geloof het of niet, maar er bestaat een levendige handel in adressenbestanden, doe worden verkocht om mensen ongewenste mailings toe te kunnen sturen. De reclame zonder naam kun je tegenhouden door een nee/nee-sticker op je brievenbus. Reclame op naam / aan de bewoners van dit pand kunb je verminderen door de bedrijvein in kwestie te bellen / mailen met een nadrukkelijk verzoek je adres UIT hun bestant te VERWIJDEREN. Via Postfilter (link) kun je tevens aangeven van wie je wel en van wie je geen post wenst te ontvangen. En de rest : gewoon maar rechtstreeks in de prullenbak of, als je de tijd hebt, standaard ALLES retour afzender sturen ; als maar genoeg mensen dat doen, zijn ze daar zeker niet blij mee.

Bronnen:
https://www.postfilter.nl/

Zet een kruis door jouw adres en zet op de envelop 'retour afzender' en gooi het in de brievenbus. Dan stuur je de brief weer terug. Je zou er ook nog op kunnen zetten ' bewoner verhuist' dan stoppen ze vaak vanzelf met sturen

Zoals gezegd: adresgegevens worden gewoon verkocht. Wat bedrijven zich niet realiseren is dat de KvK daar ook aan meedoet. Grote kans dus dat je adres daar de markt opgegooid is. Het lijkt me dat je daar eens aan de bel moet trekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100