vrachtwagen in woonwijk, mag dit ?

hier in de straat in een woonwijk staan af en toe vrachtwagens. na veel slapeloze nachten (omdat deze eerst warm moeten worden voordat ze aan kunnen rijden) heb ik de politie gebeld, maar deze zeggen we zoeken het voor je uit, maar daarna hoor ik er niets meer van.

ik wil graag weten: mag een vrachtwagen zonder aanhanger (dus alleen de voorkant) in een woonwijk parkeren? en zo ja, mag hij dan op de stoep staan, en of inrit ??

de andere vrachtwagen staat altijd voor zijn huis, is ook kleiner van formaat. ik heb foto;s toegevoegd zodat je kan zien hoe groot ze ong. zijn. dan weet je waar ik over praat. aub, iemand, help me, want door al die slapeloze nachten word ik er alleen maar zieker van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Of dit mag is afhankelijk of het opgenomen is in de APV van uw gemeente. Vaak staat er een soortgelijke regelgeving in als hieronder: Artikel 5.1.7 Parkeren van grote voertuigen 1. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op de weg. 2. Het college kan wegen of gedeelten daarvan aanwijzen waar het in het eerste lid gestelde verbod niet geldt. 3. Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet gedurende de tijd die nodig is voor en gebruikt wordt voor het uitvoeren van werkzaamheden waarvoor de aanwezigheid van het voertuig ter plaatse noodzakelijk is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100