Wat wens je iemand toe die een operatie onder volledige narcose moet ondergaan? Iemand die doodsbenauwd is om onder het mes te gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste is te zeggen: Ik zie/spreek je straks/ morgen wel weer en ik weet zeker, dat je je dan een stuk beter voelt. Dus vooral niet doen, alsof er iets wereldschokkends gebeurt!

Die moet je proberen gerust te stellen. En zeggen dat het allemaal in orde komt. Ik weet niet wat voor een operatie? Maar toon je medeleven oprecht en geruststellen is het beste wat je kunt doen. En laten weten dat je op diegene wacht als hij of zij bijkomt. Succes.

Sterkte? Ga morgen zelf ook onder narcose en mij is sterkte toegewenst.vind ik prima.

Geruststellende worden als"het komt allemaal goed" zijn alleen geloofwaardig als je (ervarings) deskundige bent of anderszins verstand van zaken hebt. Anders komt het alleen maar over als goedbedoelde woorden waar je geen waarde aan kan hechten als patiënt. Ik zou hem/haar gewoon een kus geven en zeggen : tot straks. Dit suggereert dat je hem/haar straks gezond weer terug ziet zonder doorzichtige, valse verwachtingen te wekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100