Waarom zijn er nog steeds zoveel mensen die het over "het GAK' hebben terwijl dat al 7 jaar geleden is opgegaan in UWV?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

omdat 't gak de grootste uitkeringsinstantie was. 'T is een gewoonte. Maar mensen die altijd via cadans detam sfb of uzso hun uitkering kregen noemen 't nog zo ;) alleen hoor je dat niet zo vaak

gewoontes zijn uiterst hardnekkig...

Negerzoenen heten ook al jaren geen negerzoenen meer, maar iedereen blijft ze zo noemen. Het is een oude term, ligt makkelijk in de mond en iedereen weet waar je het over hebt. Het zal over enkele jaren nog steeds een veel gebruikte term zijn.

Omdat we vaak ook nog de euro omrekenen in guldens..

Gaat wel over, als je een raider vraagt krijg je echt geen twix meer en lays heeft smiths ook doen vergeten.

Ook hebben veel mensen het nog over het arbeidsbureau als ze het CWI bedoelen.

Ach wat maakt het uit, ik koop ook nog wel een pond appels

Omdat de meeste mensen het woord GAK al langer kennen dan het woord UWV ,als je een opmerking maakt,of een grapje ben toch snel geneigd het woordje gak erbij te halen ipv uwv.ligt ook beter in de mond vind ik.

Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen dat krijg je toch ook niet verzonnen zo'n naam. UWV bekt niet en ik moet altijd verzinnen of het wv of vw is. GAK ligt gewoon gemakkelijker in het gehoor.

Dat zijn al die zelfde mensen die ook nog per ongeluk "gulden" zeggen als ze het over de euro hebben, en soms nog steeds omrekenen ook. Macht der gewoonte...........

De naam GAK, ligt veel lekkerder in de mond en is alom bekend. Het "nieuwe "UWV", ligt helemaal niet fijn in de mond, het lijkt ook nog op het gedeelte van het alfabet .....UVW...XYZ Minder makkelijk om te onthouden en al die afkortingen van instanties en/of uitkeringen maken het er niet gemakkelijker op. Ben blij dat ik niet naar het CWI hoef om evt. naar het UWV gestuurd te worden om een of andere uitkering, zoals WIA, WAO, WAZ of Wajong aan te vragen. Denk zelf, dat wanneer je vaker met deze instantie's te maken hebt, het gebruik van de namen en hun betekenis beter in het gehoor en in de mond liggen. Mensen die wel gebruik moeten maken van bovengenoemde instantie's en/of uitkeringen, veel sterkte! Ik weet dat de naam veranderd is maar hun gewoontes niet, lang wachten en van het kastje naar de muur gestuurd worden. Sterkte!

gewend he? Ze zeggen ook wel eens nog tientje voor 10 euro

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100