Waarom doe je ringen om als je gaat trouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een ring is een onafgebroken gesloten circuit. Met het uitwisselen van een ring zou je kunnen zeggen jij bent mijn gelijke. Maar ieder geeft er zijn interpretatie op, of het nu ingegeven is door het symbool als beschreven of opgelegd door religieuze stromingen. Maar je hoeft geen ringen om te doen om je getrouwd te voelen, het is maar net hoe je het zelf ziet. Iedereen kan kiezen. Altijd en overal, je moet niet moeten, je moet weten waarom je het wilt of niet. Maar jij alleen kan daar over oordelen.

Ringen zijn het symbool van oneindigheid.

Anderen kunnen door de ring om de ringvinger zien dat je getrouwd bent.

Een ring is een cirkel en dat geeft aan dat je relatie oneindig is. Ook geef je hiermee aan dat je het bij één persoon houd en hier tevreden mee bent. PS: doe hem af voordat je de bordeel in gaat :p

Ringen zijn onderdeel van een ketting of keten, wat een symbool is voor het trouw aan elkaar en met elkaar verbonden zijn. Daarmee geeft men aan dat je langdurig met elkaar verbonden bent, met de intentie dat dat duurt tot de dood. Dus ringen staat voor trouw en verbondenheid. Vandaar "trouwen".

waarom doe je het niet? kan natuurlijk ook, het is zeer zeker niet wettelijk verplicht!

Ringen werden vroeger gedragen door slaven , waaraan herkend kon worden wie de eigenaar is. Alle romantiek ten spijt over oneindigheid en volledigheid, zou -als je van de oorsprong uit zou gaan- de man en de vrouw zich tot elkaars slaaf verklaren. Dit is een van de redenen dat er landen zijn waar de vrouw alleen een ring krijgt (van de man) de vrouw is dan zijn vrouw (in de zin van eigendom) zo zijn er ook in (soms dezelfde)landen gewoonten dat de vrouw alleen aan de man het ja -woord geeft en de man vervolgens zijn vrouw de ring omdoet. Hiermee geef ik GEEN persoonlijke mening, ik vind dat man en vrouw volkomen gelijkwaardig zijn in elk opzicht. Ze zijn echter niet gelijk, en DAT wordt wel eens vergeten. Zelf vind ik het een raadsel dat na de emancipatie en het feminisme veel vrouwen nog altijd op hoge hakken lopen, dat vrouwen voor de pijn en last van de zwangerschap opdraaien is onvermijdelijk, dat ze echter de kwellende palen dragen om er langer en slanker uit te zien, gaat mij vanuit feministische zienswijzen de pet te boven, ik ziek kleine mannen ook niet op hoge hakken lopen, die doen zich deze kwelling niet aan. Terug komend op de ringen , je tot elkanders slaaf maken (waar de ringen in feite voor staan) is datje je identiteit deels prijs geeft om bij de ander te horen. Dat is eigenlijk vreemd, veel mannen denken als ze trouwen en naast hun bruid staan "ik zou willen dat ze nooit verandert" dat doet ze echter wel. Bruiden schijnen wel eens te denken als de bruidegom naast haar staat "die man verandert nog wel" dat doet hij echter niet. Geef dus met gulle hand je liefde aan elkaar maar blijf wie je bent, daarom is de ander ook op jou gevallen. Als er kinderen komen veranderen mannen echter misschien nog wel meer dan vrouwen, vrouwlief denkt dan misschien, wat speelt hij leuk met de kinderen , niet beseffend dat de man gewoon zichzelf is en de kinderen met hem spelen, hij kan gewoon kind zijn met zijn kinderen!! In een hecht huwelijk zijn man en vrouw wel verslaafd aan elkaar maar ze moeten pogen nimmer elkaars slaaf te worden, dan zou de eigen persoonlijkheid ongunstig kunnen veranderen. Op enkele feiten na is het antwoord ook sterk anecdotisch bedoeld, het is niet mijn bedoeling iemand of het huwelijk als vorm van relatie te beledigen of te ridiculiseren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100