Hoe kan je het beste vrienden maken, als je net bent verhuisd naar een andere provincie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak elke dag een wandeling en groet elke buur met een glimlach. Dat heeft bij mij veel geholpen om contact te maken. Haal je fruit en groenten bij de plaatselijke markt en pik in op gesprekken die je aan kraampjes hoort. Ga uit in plaatselijke cafés of ga er regelmatig iets drinken. Sluit je aan bij plaatselijke verenigingen of hobbyclubs. Ga naar een sportschool in de buurt. Als je kunt, doe vrijwilligerswerk. Wat ik ook steeds doe met de feestdagen: bij iedere buur een kerstkaart in de bus gaan steken. Dat heeft al voor vele leuke reacties én kaarten terug gezorgd :)

Naar buiten gaan zodra het droog is en niet achter je computer blijven zitten.

Vaak helpt het als je op een clubje gaat, daar ontmoet je verschillende mensen waar je eventueel vrienden van kunt worden. Zelf initiatief nemen en niet afwachten tot er iemand op jou afkomt.

Open houding hebben, praatje maken met mensen zodat ze geen vreemden meer voor je zijn. Succes!!

Vooral niet verlegen/afwachtend zijn maar gewoon met mensen gaan praten en gezellig doen. Kijk wel uit dat je niet te opdringerig wordt, dat kan juist tegenwerken...Veel succes!

ik raad je aan in het vrijwilligerswerk te stappen. gezellig bezig zijn met mensen die dezelfde interesse en drive hebben. het moet raar lopen wil je daar geen vrienden aan overhouden.

begin met het uitnodigen van mensen in de straat. verder kan je via allerlei clubjes in aanraking komen met mensen. Dit kan uiteenlopen van een kookcursus tot een voetbalvereniging. en onderneem zoveel mogelijk, hoe meer mensen je tegen komt hoe groter de kans dat hij/zij jouw type is. als je maar niet gaat afwachten. Dat maakt de kans klein dat je mensen tegenkomt. Andere mogelijkheid om met mensen in contact te komen is een veel gebruikte. Koop een hond. Met het uitlaten kom je altijd wel mensen tegen, dit kan blijven bij een gezellig praatje maar dit kunnen ook misschien wel vrienden worden. het gaat je lukken!

Je directe buren bezoeken de eerste dag al! en je voorstellen en eigenschappen en interesses delen! kijken of je bij elkaar past en de zelfde gedachten hebt

Omdat je in het begin wat eenzaam en verloren rond zou lopen als je naar buiten treedt, zou ik zeggen..schaf je een hond aan. Als je dagelijks twee maal gedurende een uur je hond uitlaat, ontmoet je absoluut een aantal dezelfde mensen op meerdere dagen. Een hond is een 'ideaal sociaal middel' omdat je heel gemakkelijk tot contacten kunt komen met andere hondenbezitters. Honden snuffelen aan elkaar en baasjes praten daardoor al heel snel wat met elkaar. Als gauw kan dit leiden dit tot een wat langer praatje en al heel snel merk jij of bepaalde mensen je al dan niet liggen. Langzamerhand kun je dan op den duur gaan spreken van een kennissenkring.. Hetgeen daarna dan weer kan uitgroeien tot enkele nieuwe vriendschapsbanden. Veel succes, hoor! Groet, Ton

Dat komt wel helemaal van zelf als je gewoon deelneemt aan het sociale leven....school, verenigingsleven etc etc.

Sluit je aan bij een sportclub of andere clubs waar je intresse in hebt, ga uit in de buurt, en je kan ook altijd via internet met mensen chatten in je nieuwe woonplaats, en dan merk je vanzelf of dat wat is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100