Kun je door dat je gepest ben, spontaan lachten verleerd zijn?

Ik ben van groep 6-8 gepest. nu ik op het voortgezet onderwijs zit hoor ik er nog niet helemaal bij.

Toegevoegd na 40 minuten:
ook kan ik tegen m'n oud pesters geen hoi zeggen...
dat zijn de meiden die mij twee jaar geleden gepest hebben. en ik weet bijna zeker dat ze het nog wel een over mij hebben en om mij lachen. nu is er een van die pesters weer bij mij in de klas gekomen die vorig jaar nog om mij lachte en mij negeerde. maar zij heeft nog een vriendin ook een van mij pesters, waar ze nog veel meeomgaat. Ik heb nu het gevoel dat alles wat ik doe en zeg ook bij haar terecht komt. ook kan ik geen hoi tegen die meiden zeggen. is die raar? wat kan ik er aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is heel goed mogelijk, maar je kunt er wel aan werken die lol weer terug te krijgen. Praat erover, wat je dwars zit, waarom je zo onzeker bent, schrijf het desnoods op. Zoek hierbij ook hulp, begin bij je huisarts, deze kan je doorverwijzen naar een deskundige die je kan helpen. Je moet weer zeker worden van jezelf, van jezelf gaan houden, uitstralen dat je gelukkig bent. Neem daar de tijd voor en laat je daarbij begeleiden. Zorg dat je bij een hulpverlener terecht komt waarmee het klikt, waar je je goed bij voelt. Dat is de eerste stap, om weer die zonnige, lachende ik terug te vinden. Ga ervoor, succes! Toegevoegd na 3 uur: Laat je begeleiden hiermee, dan sta je al snel boven die meiden.

Volgens mij kan je spontaan lachen niet verleren, het kan wel zijn dat je van sommige dingen de lol niet van inziet en er daarom niet om kan lachen. Maar wat ook kan is dat je gewoon niet een persoon bent die overal om lacht, ik heb soms ook dat ik iets heel grappig vind maar gewoon niet hoef te lachen. Er is niks mis mee als je niet lacht, zolang je dingen wel leuk blijft vinden. Als je er echt veel last van hebt zou je er een keer met iemand over kunnen praten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100