Als ik geld stort op giro 555, komt mijn geld dan ook echt aan in Afrika?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Giro 555 is van de samenwerkende hulporganisaties (SHO), dat zijn o.a. Cordaid, ICCO & Kerk in Actie, Oxfam Novib, het Nederlandse Rode Kruis, en UNICEF Nederland. Al deze hulporganisaties hebben het CBF keurkerk. dat keurmerk krijgen ze niet zomaar, ze worden daarvoor o.a. beoordeeld op hun beleid, fondsenwerving en besteding van de middelen. Je kunt er dus gerust van uitgaan dat je geld goed terecht komt. Giro 555 heeft de afgelopen jaren een deuk in het imago opgelopen vanwege vertragingen in de bestedingen m.b.t. tot de tsunami hulp. De media ging daar nogal mee aan de haal waardoor veel mensen uiteindelijk het vertrouwen kwijtraakten in de SHO. Inmiddels kan SHO alle negatieve berichten hieromtrent weerleggen, als je daar meer over wilt weten kun je kijken op: http://www.samenwerkendehulporganisaties.nl/nl-NL/Content.aspx?type=foldout&id=107 De huidige hongersnood waarvoor 555 is opengesteld heeft behoefte aan een enorme hoeveelheid middelen, er is al veel opgehaald en ook regeringen op internationaal niveau hebben al veel hulp toegezegd. De daadwerkelijke distributie en verstrekking van noodgoederen word ernstig bemoeilijkt doordat veel hulptroepen het land niet in mogen. Al-Shabaab verbood toegang van buitenlandse hulporganisaties omdat deze anti-islam zouden zijn. Het verbod werd echter twee weken geleden opgeheven, zodat hulp nu mogelijk is. Volgens een medewerker van Unicef is hen de garantie gegeven dat ze hun werk ongehinderd kunnen uitvoeren.

Bronnen:
http://www.cbf.nl/Contact/faq.php#1
http://www.giro555.nl/veelgestelde-vragen/
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/17/hulpgo...

Letterlijk mag ik hopen van niet. De hulpmiddelen die er van gekocht worden wel. Echter is er ook geld nodig voor transport planning en tja...soms ook dure topmensen. Jammer alleen dat veel mensen zich daar druk om maken. Want je kan beter een top man hebben die wellicht een miljoen op inkoop bespaart. Dan een vrijwilliger die als een blind paard inkoopt.

Normaal gesproken wel . Maar als er volgende week weer iets ernstigs gebeurd in de wereld en er wordt daarvoor ook een 555 nr geopend dan is de kans groot dat er ook een deel van jou geld daarheen gaat .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100