Wat zijn de verschillen tussen Marokkanen en Turken? Qua cultuur, qua uiterlijk, etc. Ik vind het moeilijk om ze te onderscheiden.

Vieren ze in allebeide culturen de Ramadan bijvoorbeeld? Hebben de Marokkanen allemaal kroeshaar en de Turken sluikhaar?

Etc verschillen in cultuur en uiterlijk. Voor zover er een onderscheid te maken valt natuurlijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Turken zijn over het algemeen ook wat blanker en Marokanen kunnen ook vaker dan Turken een tintje hebben van nature. Ook hebben Marokanen een vaak ronder achterwerk dan de Turken, tja ik kan het niet netter formuleren toch en het is wel zo. Ook het dragen van de hoofdoek bij vrouwen is anders, je ziet soms toch van die hele hoge gedragen volle hoofddoeken of hooftdoeken die onder de kin zijn vastgemaakt, dat zijn meestal geen Marokanen vaak knopen zij hun hoofdoek van achter vast. Daarbij zie je vaak vrouwen met zo'n lange nette damesjas in vaak een bruin/grijze kleur, da's typisch turkse stijl. Marokkaanse vrouwen dragen vaak zo'n overjas waarvan ik de naam even niet weet in allerei mooie kleuren. Dan is er ook nog het eergevoel waar Turken om bekend staan, niet dat Marokanen dit niet hebben maar zij staan er minder bekend om. Ik persoonlijk vindt dat Marokanen meer humor hebben dan Turken.

Nederlanders hebben ook niet allemaal melkboerenhondenhaar. Turken zijn Europees, Marokkanen Afrikaans. Ik ben wel eens uitgelachen door een marokkaanse vrouw omdat ik zei:Turken niet van Marrokkanen te kunnen onderscheiden. Maar het lukt m tegenwoordig veel beter. De verschillen zijn teveel om hier te noemen, dus ga eens met ze praten of lees er een boek over

Ik ben zelf niet nederlands dus misschien ligt het daaraan maar ik vind het hilarisch als je een marokkaan niet van een turk kunt onderscheiden. Ten eerste zijn allbij de volken moslim dus beiden doen ze aan ramadan. (turken 1dag later dan de arabieren,marokkanen enz) Ten tweede turken hebben vaak plat haar. Vaak de bovenkant opgestoken met gel en de achter kant een matje (afgrijselijk). En marokkanen vaak achterkant en zijkanten opgeschoren en bovenkant opgestoken. Ten derde ook zul je vaak merken dat turken onderlink veel turks praten en bij marokannen is dit veeeeel minder. :)

Ik denk, dat Marokkanen over het algemeen ovalen gezichten hebben en Turken dikkere, hoekiger gezichten. Verder zou de trainer van het Turkse mannenvoetbalelftal, Guus Hiddink, met snor vrij gemakkelijk voor een Turk door kunnen gaan als je niet beter wist, terwijl hij m.i. niet op een Marokkaan lijkt. Er zijn ook Turken, die een niet specifiek Turks gezicht hebben, zoals de voetballers Altintop en Hakan Sukur. Altintop lijkt m.i. op Paul Rosenmöller en Hakan Sukur op de schaatser Marnix ten Kortenaar. Maar in Turkije wonen veel bevolkingsgroepen met ieder eigen kenmerken. Koerden hebben langere gezichten met rossig haar, denk ik. Ik heb wel eens iemand gezien waarvan ik niet wist waar die vandaan kwam. Ik vroeg, of zij uit Somalië kwam. Inderdaad, zij kwam uit Somalië. Toegevoegd na 1 dag: Het kan ook zijn, dat Koerden over het algemeen geen rossig haar hebben maar wel lang haar.

Natuurlijk bevestigen uitzonderingen ook hier de regel, maar over het algemeen hebben Turkse mensen glad, steil haar, en Marokkanen krullerig haar.

Turken hebben meestal een plat achterhoofd Marokkanen niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100