Wat zijn de regels voor het in huis hebben van brandgevaarlijke apparatuur?

Er zijn nog apparaten in omloop die niet voldoen aan veiligheidsvoorschriften. Sterker nog die gewoon gevaarlijk zijn.
Wat zijn daarvoor de regels. Is er een meldingsplicht?

Als huurder moet je bijvoorbeeld alles melden wat je eigen woning schade kan toebrengen. Als bedrijf mag je de werknemers en gasten niet blootstellen aan gevaarlijke stoffen en dergelijke. Als verhuurder mag je asbest alleen op de daarvoor voorgeschreven manier verwijderen.
Zo is er nog veel meer.
Kort samenvattend: het mag niet schadelijk zijn voor de volksgezondheid.
Dus hoe omgaan met situaties die anderen in gevaar kunnen brengen.
Heel veel voorbeelden, maar laatst zag ik een koelkast in een woning van oudere mensen en die vond ik wel erg eng. Bepaalde van die apparaten zijn nog niet afgeschermd en storen de ontvangst van andere apparaten.
Fijngevoelige elektronica kan ernstig ontregeld raken. Dat kan ook meetapparatuur betreffen die een beveiliging zijn. Om maar een voorbeeld te noemen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik vroeg het me af. Bij het zoeken naar voorbeelden werden dat er steeds meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor zover ik weet is er alleen een aanspraak er op te maken als er zich een voorval heeft voorgedaan en of dat de huisbaas je er op attent maakt dat de mogelijke kosten op de huurder zal worden verhalen als er, sluiting, brand, of erger daar toe zal leiden. Nu heb je natuurlijk wel een verzekering, echter als de huisbaas dit aangeeft bij een ongeval aan de verzekeraar zou het mij niets verbazen dat je alles zelf hebt te vergoeden. In bedrijven zijn er duidelijke regels wat wel en niet toegestaan is. Is het voor jezelf zou ik in zoverre de risico tot het bovenstaande zoveel mogelijk beperken anders de apparaten vervangen. Is het in geval dat je voor iemand hebt te zorgen, bijvoorbeeld in de thuis zorg , in dat geval heb je een meldingsplicht. Veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100