Waarom is er zoveel weerstand tegen asielzoekers?

Specifiek over asielzoekers. Laten we even de turken en marokkanen die hier vanwege onze arbeiders tekorten 50 jaar geleden heen gehaald zijn terzijde plaatsen en kijken naar de mensen die nu asiel aanvragen vanwege oorlogen etc.

Waarom is er zoveel weerstand tegen het helpen van deze mensen? Is het niet zo dat we vanuit onze op het christendom geente maatschappij de emotionele verantwoording hebben deze mensen te helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het helpen van mensen heeft helemaal niets met 'christendom' te maken, maar met doodgewone humaniteit die bij alle volkeren en culturen aanwezig is, ongeacht het type religie. Hieronder een lijst met landen die per hoofd bevolking de meeste asielzoekers hebben. Dan scoort Nederland (8/1000) ten aanzien van andere westerse landen helemaal niet zo slecht, alleen Duitsland (17/1000), Oostenrijk (10/1000) en Noorwegen (10/1000) vangen meer asielzoekers per hoofd bevolking op. Als je kijkt naar grote landen als Italië (1/1000), Frankrijk (2/1000) of Polen (geen) dan is de verspreiding van asielzoekers in Europa onevenredig verdeeld. We hebben inderdaad de emotionele verantwoording om slachtoffers van oorlogen te helpen, maar dan wel zo dat iedere Europese lidstaat daarin zijn gelijkwaardige steentje aan bijdraagt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100