Wat is respect?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het woord 'respect' komt van het Latijnse woord re-spicere, dat omkijken betekent. In de vroege tijd als een Romein in Athene verbleef, liep hij het gevaar om als vreemdeling aangevallen en beroofd te worden. Daarom keken deze vreemdelingen altijd over hun schouder achterom, uit ontzag voor eventuele rovers en andere onverlaten. Ze hadden dus angst en ontzag voor degenen die hun het leven zuur konden maken. Vandaag de dag heeft het woord 'respect' voor iedereen een andere betekenis. Het kan betekenen, opkijken naar iemands macht, kracht of potentieel waardoor hij angst, ontzag of gevoelens van minderwaardigheid in je creëert, en jij jezelf ten opzichte van hem wat minder belangrijk maakt. Respect creeert bescheidenheid. Respect is ook het besef dat ieder ander mens wezenlijk is zoals wij zelf, eender welke kleur, godsdienst of mening hij heeft. Respect is anderen accepteren zoals ze zijn.

Bronnen:
http://samenleving-en-ontwikkeling.infoyo....

My friend wikipedia: Respect betekent aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Het woord betekent oorspronkelijk omzien naar, en vandaar rekening houden met.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Respect
http://www.encyclo.nl/begrip/respect

dat weet ik niet, maar ik kan je vertellen wat respect NIET is, namelijk geen status voor een bepaalde leeftijd of huidskleur. je bent oud? leuk voor je! wil je respect? verdien het. respect komt niet met de jaren...

Dat je met zorg en waardering omgaat met iemand of met iemand anders spullen, wie of wat het ook is. Wat mij opvalt is dat er mensen zijn die constant roepen dat je respect moet hebben(media bv), dat dat dus heel vaak mensen zijn die dat zelf juist niet hebben. De betekenis is dan ook vaak volledig verloedert van het woord respect. Bijvoorbeeld mensen die zich snel aangevallen voelen(geestelijk) en dat zij dan snel roepen dat je respect moeten hebben. Dit zeg je niet.... Dit heb je, en laat je blijken door beleefd te zijn en rekening met elkaar te houden. Respect voel je makkelijk aan en dit zeg je dan ook niet constant.

waardering. simpelweg het in de waarde laten van mensen ongeacht wie of wat ze zijn.

Waardering, dat je klaar staat voor iemand en aardig doet tegen die gene!

Respect is voor mij, het respect hebben voor andersdenkenden, anders gelovigen, niet leeftijds-afhankelijk. Respecteren dat een ander nu eenmaal anders is, jij bent anders voor een ander. Samen de wereld zo leuk mogelijk maken begint bij respect, jong en oud, kleurig en vrolijk. Dat is mijn opvatting van respect.

Respect is dat iemand je aanvaard, hoe je ook bent.

Leuke vraag en er is een nederlandse komiek ( Freek de jonghe ) welke dit ooit beschreef als. respect is een tandje lager. als jij mij met rust laat, laat ik jou met rust. respect is een woord met meerdere betekenis. dit is puur afhankelijk van het context waarin deze persoon welke dit woord gebruikt. In principe is respect iemand in zijn waarde laten zoals je eigenlijk kan zien in het voorbeeld hierboven als jij mij met rust laat, laat ik jou met rust. hierbij spelen gevoelens geen rol. je kan een persoon een klootzak vinden maar tergelijker tijd respecteren vanwege zijn manier met omgang met bijvoorbeeld werknemers, vrouwen, vreemden etc etc. wil je de letterlijke vertalling van respect dan is dat eerbied uit hoogachting of angst bron Van dale Groot woordenboek. Ik hoop je hiermee voldoende geinformeerd te hebben. succes.

Respect betekend voor mij, anderen net zo behandelen als ik zelf behandeld wil worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100