Ik verdenk me zus van diefstal bij me moeder, ik weet zeker dat er ruim €10.000 is.Wat zouden we kunnen en moeten doen,aangifte ofzo?

Mijn moeder is 5 maanden geleden overleden,nu heeft me jongste zus ,alle financieen tot zich geëindigd ,en nu we vragen hoe en wat er nog over is aan geld,wil ze niks laten zien ,kwa afschriften en rekeningen ,ik weet zeker dat er ruim €10.000 is.en ze was goed verzekerd Gr Ron
Wat zouden we kunnen en moeten doen,aangifte ofzo

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aangifte kun je doen bij strafbare feiten. Maar aangezien je in feite niets weet, is er ook geen reden voor een aangifte. Zou je je zus in het openbaar zwart maken op grond van duistere vermoedens, dan kan er sprake zijn van smaad en maak je jezelf strafbaar. Nooit doen dus. Je spreekt niet van je vader dus wanneer er verder niets testamentair geregeld is, zijn jullie (de kinderen) samen de erfgenamen, ieder voor een even groot deel. Die erfenis moet verdeeld worden. Een erfgenaam heeft recht op inzage van alle stukken die deel uitmaken van de nalatenschap, dat kun je dus eisen. Ga er geen ruzie over maken (heeft nog nooit iets opgeleverd) maar spreek je zus er wel op aan, samen met de andere kinderen.

Had je moeder een testament en een executeur aangewezen? Ben je erfgenaam van je moeder? ( ik neem aan van wel) . Op welke titel regelen je zus alles? Is dat de wil van je moeder geweest en staat dat op schrift? Als je geen inzage hebt, hoe weet je dan van die diefstal? Als jullie beiden erfgenaam zijn en er is geen executeur aangewezen, dan zal je er in goed overleg uit moeten komen. Je zus mag zich niet zomaar alles eigen maken. Ook als zij wel executeur is, moet zij openheid van zaken geven, maar maf zij zelfstandig beslissingen nemen op voorwaarde dat zij zich niet onevenredig bevoordeelt. Ik denk dat je je vraag aan de notaris, of een notaris moet stellen als je moeder die niet had. Daarbij moet je wel antwoord weten op de vragen die ik hier ook formuleerde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100