Wat zijn de rechten en plichten van werknemers tijdens arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en ziekte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste Juniorvos, Ben je als werknemer arbeidsongeschikt, ziek of werkloos geworden en ontvang je een uitkering van UWV? In dat geval heb je inderdaad een aantal rechten en plichten. Rechten wanneer je een uitkering van UWV ontvangt: - Je mag altijd je gegevens inzien; - Je mag iemand meenemen naar een afspraak met UWV. Plichten wanneer je een uitkering van UWV ontvangt: - Je houdt UWV op de hoogte van alle veranderingen in je situatie. - Je werkt mee aan re-integratie Ben je nog in dienst bij je werkgever en ontvang je geen uitkering van het UWV dan kan je bij je werkgever informeren naar je rechten en plichten. Actuele informatie vind je hier: http://bit.ly/lTieBv. Met vriendelijke groet, Mariëlle UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

ALs je alle rechten en plichten wilt weten, kun je beter op de site van het UWV gaan zoeken. Ik kan wel zeggen dat in alle gevallen de werknemer de inspanningsverplichting heeft om mee te werken aan reintegratie (of aangepast werk) en bij werkeloosheid een sollicitatieverplichting.

De rechten en plichten van een werknemer staan in zijn arbeidsovereenkomst en andere regelingen tussen werkgever en werknemer. Als hij werkloos is, dan is hij geen werknemer meer. In die situatie wordt hij door het UWV geinformeerd. Na in principe 2 jaar arbeidsongeschiktheid kan de werkgever de arbeidsovereenkomst met toestemming ontbinden. Dan is hij aangewezen op de voorschriften van de uitkeringsinstelling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100