wanneer gedraag je je als een goede werknemer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- Zorg dat je op tijd op je werk bent - Zorg dat je minimaal de taken die bij je functie horen uitvoert - In een kleine organisatie moet al het werk met weinig mensen gedaan worden, dus dan zul je ook af en toe taken moeten uitvoeren die niet bij je functie horen - Doe je werk snel en nauwkeurig - Volg interne richtlijnen en instructies op - Wees flexibel - Wees spaarzaam met privé-zaken (roken, bellen, smsen, pingen, fappen, internetten, dokter, tandarts) tijdens werktijd - Wees eerlijk (geef je fouten toe, draai niet om de hete brij heen) - Denk mee, probeer verbeteringen aan te dragen - Wees (indien je functie het vereist) representatief - Niet klagen over het bedrijf tegenover collega's, hier is je functioneringsgesprek voor

Als je goed doet waarvoor je bent aangenomen , weinig tot niet verzuimt, eerlijk bent, en je daarnaast ook nog een prettige collega bent.

even kort door de bocht, wanneer je een bedrijf meer oplevert dan dat je kost ben je een goede werknemer. Anders zouden bedrijven niet kunnen bestaan.

Na nogal wat baantjes gehad te hebben zou ik toch het volgende willen zeggen: Zorg dat de baas op je kan teren qua kennis, en laat hem een wit voetje halen bij zijn baas. Ga vooral niet rondvertellen dat de ideeën waar iedereen zo vol van is, van jou komen. Verder moet je voornamelijk vrolijk zijn ook al zit je naast een printer die meer toner door de lucht stuurt dan op papier achter laat, en vooral niet klagen over het klimaat van de airco die op diepvriesstand staat. Haal regelmatig koffie voor iedereen, en ga in een werkgroepje. (daar word veel gepraat en laat je je gezicht zien, maar meestal gebeurd er toch niks mee). Zorg dat je zelf al in een gelikte auto rijdt, want zwakheid hebben ze een hekel aan. Mensen met de bus of fiets zijn geen mensen die hoog in aanzien staan. Succes maakt meer succes. Ookal is je auto op afbetaling. Verder moet je heel erg betrokken doen, maar voornamelijk niet zijn, want als er een ontslag ronde is, dan hoor je gewoon bij de rest van de personeelnummers. Als je te emotioneel betrokken bent dan overleef je dat niet. Zeker niet als je je 15 jaar ingezet hebt en dan weg moet omdat je te duur bent. Als je kunt accepteren dat je baas zich omhoog likt, en niet schroomt om mensen te elimineren die hem in de weg staan, mee kunt komen in de werkfloorgames, dan is een goed gevulde portemonnee over de rug van andere mensen en de eindklant voor je weggelegd. Mocht je geen troep willen verkopen, klanten willen belazeren, slijmen, dan adviseer ik een plekje in de ww of bijstand. Voordeel hiervan is dat je lekker subsidie krijgt, huurtoeslag, zorgtoeslag. En je hebt nog een beetje tijd om zwart te werken en evt een kind te krijgen, waar de maatschappij dan weer voor opdraait. Ik heb van de week nog een berg tips gehad van subsidietrekkers over hoeveel je maximaal kan verdienen om zoveel mogelijk subsidie te krijgen. Ik kreeg zelfs het advies om mijn huis te verkopen en ook lekker een kleintje te nemen. En je moet niet in Zeist gaan wonen, want de gemeente vraagt daar wie de vader is en eist omgangsregeling. Kortom, werken is het niet echt met het huidige klimaat van over lijken gaan, maar een andere optie heb je ook niet. Het verhaal is misschien cynisch en met een knipoog, maar hecht niet te veel waarde aan je principes. Suc6

Als werknemer is het van belang om je werk goed te organiseren. Deel je tijd goed in, geef de voorkeur aan dringende taken en stel de minder dringende uit. Probeer je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen, zodanig dat je kan functioneren zonder je te moeten vergalopperen. Als je denkt dat er iets is dat het uitvoeren van je werk kan verbeteren, twijfel dan niet en ga naar je baas. Het opkroppen van frustraties of negatieve emoties kan op lange termijn alleen maar leiden tot stress of conflictsituaties. Vaak leidt een goed gesprek tot een voor beide partijen aanvaardbaar compromis. Probeer in je communicatie met je collega's en met je baas zo rustig en correct mogelijk te zijn, maar laat merken dat je ook een eigen mening hebt en daarvoor durft opkomen. Als je je persoonlijkheid toont, is de kans groter dat er met je rekening gehouden wordt. Je ontgoochelingen voor jezelf houden is niet altijd goed voor je gemoedstoestand en voor het functioneren op je werk.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100