is een mening hebben strafbaar??

zoals tegen een agent zeggen dat jij van mening bent dat hij probeert je een boete aan te smeren, je zegt niet dat het zo is, maar je geeft alleen je mening, oftewel, je beledigt hem niet, je geeft je mening

Toegevoegd na 23 minuten:
naar aanleiding van de antwoorden, het gaat om autorijden met hand aan het hoofd, en dat word dan uitgelegd als niet handsfree telefoneren, terwijl op de telefoon geen gesprek staat, maar zou een andere telefoon in de auto kunnen hebben!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als jij in overtreding bent, kun je meningen geven wat je wil...de betreffende politieagent zal je een waarschuwing of boete geven. Niet vanwege je mening, maar vanwege je overtreding. Overigens moet je wél oppassen met wat je tegen een man of vrouw in uniform zegt, of je nu in overtreding bent of niet. Als zo iemand ook maar even het gevoel heeft dat je hem/haar provoceert, slingert hij/zij je zonder enige moeite op de bon. Heerlijk vinden ze dat, bonnetjes uitschrijven. Dan hebben ze toch nog het gevoel nuttig bezig te zijn geweest. Immers, wie macht heeft wil die ook laten gelden. Maar die mening, die houd ik liever voor me...in aanwezigheid van zo'n uniform.

Zeker gehoord van Maatschappijleer of zo? Ze zeggen dat het mag als je erbij zegt dat het je mening is. Maar, is het nou wel leuk om zomaar een agent te gaan kwetsen, alleen maar omdat het mag?

Nee want het wordt 'vrijheid van meningsuiting' genoemd in Nederland. Iedereen heeft het recht om zijn eigen mening te uiten, of het verstandig is, is een ander verhaal. Een goed voorbeeld is Geert Wilders.

Jij mag je best verdedigen en uitleggen waarom jij denkt dat jij de boete niet hebt verdiend. Dat recht heb jij ook. Maar ga je agressief worden en beledigen is dit wel strafbaar, maar dit staat los van het feit waarom jij een boete zou krijgen.

neee, dat is zeker niet strafbaar! maar zodra hij zich beldigd voelt, kan hij je daarvoor ook een bekeuring voor geven! ( beldiging voor ambtnaar in functie).. jij kan hoog of laag spingen, maar je trekt uiteindelijk aan de kortste eind!.. succes,

nee hoor, een mening hebben is nooit strafbaar. sommige meningen uiten weer wel, maar dat is de vraag niet.

Agenten geven je geen boete zomaar, maar omdat je iets strafbaars doet. en maak het nou niet erger door een argument van lik me vestje. Het zal dan wel niet strafbaar, je mening geven, zijn maar respect krijg je er niet door. en je bent niet respectvol. en het leidt al gauw tot irritatie wat wel een tricker kan zijn tot hogere geld bedragen ;)als je doorgaat, .met zeuren De boete ontloop je toch niet, als je vindt dat je niets verkeerd hebt gedaan moet je met goeie feitelijkheden komen over de situatie en niet gaan zeuren over boete aansmeren omdat je het dan op de man speelt en niet over de feitelijkheden,... de overtreding

vrijheid van meningsuiting is er maar voor brutaal zijn tegen de politie kan je in erge gevallen wel een boete of iets anders voor krijgen

In Nederland zijn een aantal zaken strafbaar gesteld, zoals belediging en in een zwaardere vorm belediging van een ambtenaar in functie, iemand van het koningshuis etc. Deze strafbaarstelling kun je niet ontlopen, door de uitspraken in de vorm van het uiten van een mening te gieten; "Ik vind...". In Nederland mag je over alle zaken een mening hebben, je moet alleen zorgvuldig zijn met de manier waarop je deze mening uit. Alles maar lukraak uitkramen is dus niet altijd toegestaan. Je mening op een meer genuanceerdere manier uiten is vaak wel toegestaan.

Bronnen:
http://wetboek.net/lexicon/belediging.html

Alleen als je die uit met veel belediging of rasistme. Een mening kan je heel goed op een vriendelijke wijze delen met anderen. Dan zal niemand daar echt moeite mee hebben.

Een mening HEBBEN is nimmer strafbaar.. Een mening uiten kan wel strafbaar zijn als daarmee/daardoor een belediging wordt geuit. Groet, Ton

Politie agenten zijn gewoon mensen, als je uitlegt dat je niet aan het telefoneren was, en dat ook kunt aantonen, kan je die agent wel degelijk aanklagen. Ik zie dat niet als pesterij, maar gewoon je goed recht, zoals iedere nederlander dat heeft, succes ermee, maar ga ervoor, het is een hoge boete, zeker als je onschuldig bent.

Je mag altijd een mening hebben, maar het hangt er maar vanaf op welke manier je die mening uit, zeker tegen de politie. Als je te brutaal reageert riskeer je nog een boete bij voor smaad aan de politie. Dus altijd mee oppassen. Ik woon in België, ik weet dus enkel hoe het hier zit. Als je een boete krijgt en je bent daar niet mee akkoord, dan kan je bezwaar aantekenen. Maar zonder getuigen of bewijzen kom je niet ver. Als je dan nog in het ongelijk gesteld wordt dien je de boete + evenuele gerechtskosten te betalen!

volgens mij moet je het zo zien . (je mag gerust zegen dat jij de koningin een hoer vind! maar je mag niet zegen de koningin is een hoer) p.s. dit is een grof voorbeeld

mening niet discrimineren wel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100