Waarom is een Turk met een tattoo geen echte Turk?

Ik hoorde iemand dat laatst zeggen... Het is overigens een serieuze vraag, want ik snap niet waarom een Turk mét tattoo anders is dan een Turk zonder tattoo.. In mijn ogen maakt dat geen verschil, maar misschien denken Turkse mensen (waar dan ook ter wereld) daar wel anders over?
Wat is dan hun reden om zoiets te zeggen?

Toegevoegd na 49 minuten:
Beetje late toevoeging: het was een Turk mét Tattoo die dat zei..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iemand uit Turkije, met de Turkse nationaliteit is een Turk, of hij/zij nu islamitisch is of christelijk of een ander geloof heeft of wel of niet tattoo’s heeft, dan maakt helemaal niks uit. Als iemand dat zegt heeft diegene een bekrompen mening of houdt niet van tattoo's of wat dan ook. Maar dat "iemand" zo iets zegt, dat wil toch niks zeggen?

Ik denk omdat Turkse mensen geen tattoos mogen volgens hun geloof. Dus als een Turk dan toch een tattoo heeft betekent dat dat ie de regels van zijn geloof aan zijn laars lapt en dus geen echte Turk is.

Nog nooit gehoord dit. Ik ken een Turk die helemaal onder de tattoo's zit. Hem geen echte turk noemen lijkt me een slecht plan :-)

Ik ben zelf een turk en bij moslims moet je voor het bidden jezelf wassen. En als je een tattoo heb dan 'komt' de water niet over je arm heen bijvoorbeeld omdat er inkt in zit. Dus als een moslim een tattoo heb dan kan je niet meer bidden en dat is heel belangrijk in de islam.

Misschien was het wel een Turk die geen moslim is? Er is een aardige gemeenschap van mensen met een Turkse afkomst die christen zijn, of geen geloof hebben. Een turk is dus niet per definitie een moslim.

Ikzelf ben ook een turk en een moslim heb ook een tattoo en dat betekent zeker niet dat je geen turk of moslim meer zijt! Heeft ook niks met ritueele wassing te maken. Oke je huid verminken is iets anders. Maar dan mogen de moslims ook ni roken?! En ken ook veel turkse vriend/enen die een tattoo heeft.

Vroeger was een man, die niet rookte "geen echte man". Ik geloof,dat je deze uitspraak in dezelfde categorie moet plaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100