Waarom wil Albert Heijn geen Marokkanen in dienst nemen?

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2009/07/ah_weer_marokkanen.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een eigen zaak en ben eerlijk, ik zou niet snel een Marokkaan in dienst nemen. En de reden. Nou, ik zie weinig tot niets positiefs over Marokkanen (zelfs die taxi-oorlog blijkt weer dat als oorzaak te hebben). Als er wat is dan zijn er Marokkanen bij betrokken, is de algemene indruk. Opsporing verzocht gaat voor 80% over Marokkanen etc. Tsja, en dan wordt het toch heikel. Ik wil niet dit onderscheid hoeven maken. Niemand denk ik. Doe ik bij een hele hoop andere nationaliteiten ook niet. Maar als je een zaak hebt wil je geen risico lopen. Als het fout gaat sta je er alleen voor. Het is dus makkelijk lullen voor diegenen die een baantje hebben en zekerheid. Niet als je zelfstandig ondernemer bent en al kaalgeplukt wordt door de fiscus, de economische vooruitzichten, de problemen die je krijgt als je van slecht personeel af wilt komen etc. Dan wil je er geen gezeik bij. Het is dus heel simpel. Marokkanen zijn voor veel mensen een risico, een risico dat men niet wil nemen. En nu zal er vast wel weer iemand discriminatie gaan roepen maar dat is het niet. Het is een afweging die men wel bewust maakt, en de reden is niet leuk maar wel begrijpelijk. Verder ben je toch echt vrij in het aannemen van mensen als zelfstandig ondernemer. Niemand die mij of een ander gaat vertellen wie komt werken. Dat bepaalt de baas. Maar nogmaals, het zou niet zo moeten zijn dat er een bepaalde club buiten de boot valt. Ook al hebben ze het voor een groot deel aan zichzelf te danken, mijn mening tenminste Ik weet eigenlijk niet of zo'n vraag hier gesteld zou moeten worden omdat het tot verhitte discussie's kan leiden. Alleen is het wel iets wat kan vallen onder de noemer maatschappij. En deze maatschappij heeft ook zijn mindere kanten blijkt wel.

Omdat volgens de verantwoordelijke: de marokkanen een bedreiging vormen voor de klanten. Of de klanten voelen zich bedreigd.

Albert Heijn heeft daar niets mee van doen. Zoals in meerdere persberichten is verschenen heeft A.H. inmiddels exploitant Servex, die over het personeelsbleid gaat, op het matje geroepen. Toegevoegd na 10 minuten: Om het nog wat makkelijker te maken: De medewerkers zijn in dienst van Stationsfoodstore B.V.. Dit is een volle dochter van Servex B.V., dat weer een bedrijfsonderdeel van de N.V. Nederlandse Spoorwegen is.

Even een nuancering hierop: Niet Albert Heijn wil geen Marokkanen in dienst nemen, maar Servex, de exploitant van deze AH-to-go-winkels. Ik vind het persoonlijk een beetje erg ongenuanceerd om zo'n personeelsbeleid te hebben, maar aan de andere kant.... waarschijnlijk hebben ze negatieve ervaringen gehad met Marokkanen als personeelslid?

Hieruit blijkt hoe ver wij mensen kunnen zinken. Iedereen maakt nit uit van welke achtergrond heeft het recht om te werken. Dit is een van de rechten van de mens. Hiermee wordt dus het mensenrecht ommver geworpen. Daarnaast wordt alleen maar weer een wig gecreeerd tussen de marokkaanse gemeenschap en de nederlandse. Terwijl de mens meer naar elkaar moet groeien drijven met dit soort onzinnige acties alleen verder van elkaar af

Zoiezo mag ik hier geen antwoord geven want dat vinden ze hier niet leuk want dat wordt gecensureerd hier. Maar ik vind zelf dat winkels alles mag weigeren wie die maar wil al is het discriminatie en/of racisme. Een winkel is je bezit en dan mag jij uitmaken wie daar in komt of niet. Maarja dat begrijpt niet iederen

de to go ah waar het specifiek overgaat ligt meestal op een station ect, daar waar de meeste conducteurs schoonmakers ect werken. en dus ook daar waar die mensen altijd worden lastig gevallen, door een en dezelfde groepering... de marrokaan. ik kan mij dan enigsinds voorstellen dat je dan niet de mensen naar die plekken toe haalt. in iedere ah bij mij in de straal van 5 kan (5stuks) werken allemaal gewoon marokkanen. maar het is wel altijd net marokko rond sluitingstijd want dan komt iedereen die marrokaan ophalen :)

klopt niks van ! bij ons bij a&h lopen wel zekker marokkaanse jongens en meiden ! ik snap ook niet warom niet ! tusse het tuig ziten ook goede jongere marokkaanse kids ! net als bij ons !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100