Vraagje over een flitspaal.

Als je voor een rood licht staat, en er komt een ziekenwagen aan, en je moet je over de wiite lijn bewegen met ja auto om hem door te laten, wordt je dan geflitst? Zoja, moet je een boete betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

NEE, je krijgt geen boete. Want die flitspalen zijn daar op berekend. Je kunt heel langzaam (stapvoets) door rood heen rijden. Dat hebben ze juist gedaan zodat je toch opzij kunt gaan voor die voertuig met zwaailichten. Die voertuig met zwaailichten wordt echter wel gepakt door de flitspaal. Dan wordt ook gekeken of die voertuig wel een geldige reden had om de zwaailichten aan te hebben. Dus wel doorrijden maar heel langzaam en natuurlijk bedachtzaam!

Waarschijnlijk zal je dan gewoon een boete krijgen, dat gaat automatisch. maar als je daar bezwaar tegen maakt is de kans erg groot dat je niet hoeft te betalen.

Je word wel geflitst, maar de zieken wagen ook dus zien ze dat jij daarvoor aan de kant moest. Als je toch de boete krijgt kan je in beroep gaan en het uitleggen. Evt. Kenteken van ziekenwagen noteren als bewijs. Goeie vraag !!

Als je onder de 20km per uur blijft, flitst ie niet. Dit hebben we zelf getest :)

Ja je krijgt een boete alleen hoef je het NIET altijd te betalen ;)

Bronnen:
www.google.nl

Nee die boete zal je niet hoeven te betalen. A: je moet een voorrangsvoertuig voor laten gaan B: je zal waarschijnlijk zo langzaam oprijden dat je de flits niet zal activeren. C: Bij het in bezwaar gaan (want dat zal je wel moeten doen) vermeld je duidelijk de reden en zal er zo goed als zeker ook een ambulance op een/de foto te zien zijn. Overigens als een ambu door de politie wordt begeleid worden vaak de foto's tussen het begin en einde van die A1 rit niet verwerkt tot de bekende cjib brieven. Als je de tijd hebt is het heel handig om het nummer van de ambulance op te schrijven. Dit begint normaal gesproken met een 2 cijferige getal (de regio) gevolgd door het uiteindelijke nr van de ambulance, met deze gegevens is eventueel later een rit van die ambulance terug te vinden en kan jij je onschuld aantonen. In de algemene link zie je wat plaatjes van de bedoelde nummers.

Bronnen:
http://www.google.nl/images?hl=nl&client=p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100