Is van iedere tegel met lieveheersbeest van 'zinloos geweld' in het openbaar bekend voor wie de tegel is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet alle tegels met een lieveheersbeest zijn speciaal voor iemand. Ze liggen bijvoorbeeld ook wel op schoolpleinen, gewoon als teken van "wij zijn tegen zinloos geweld."

Bronnen:
http://www.moed.nl/shop/stoeptegel/stoeptegel/

Nee kort maar krachtig

Niet voor iedereen, maar bekenden van het slachtoffer weten het uiteraard wel.

Die tegels zijn een algemeen teken voor zinloos geweld en niet altijd gekoppeld aan een bepaalde gebeurtenis. Op het schoolplein van mijn kleindochter ligt ook zo'n tegel en daar is nooit iets van geweld geweest. Ook op andere scholen, bijvoorbeeld in het kader van een project. Enkele voorbeelden: Leerlingen van basisschool de Zonnewijzer in Dronten hebben twee 'lieveheersbeestjes'-tegels gelegd tegen zinloos geweld. De tegels waren in januari aangeboden aan de school in het kader van het twintigjarig jubileumfeest. Burgemeester Staatsen en wethouder Van Dunné hebben op woensdag een lieveheersbeestje-tegel geplaatst bij de basisscholen De Vink en Het Kompas. Hiermee gaven ze het signaal dat pesten niet normaal is en ernstige gevolgen heeft. De Anti-pestencampagne (www.kidstegengeweld.nl) van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld loopt op bijna alle basisscholen in Nederland. Het plaatsen van de tegel met het lieveheersbeestje (symbool tegen pesten, agressie en geweld) was vorige week donderdag de afsluiting van het project 'Zinloos Geweld' van leerlingen uit groep 8b van de openbare basisschool Liereland. Je kunt ze ook gewoon kopen en bij je eigen voordeur leggen. http://www.moed.nl/shop/stoeptegel/stoeptegel/ {wel hartstikke duur trouwens, 70 euro voor een beschilderde stoeptegel: ik mozaiek ze voor minder :-)

Op 16 mei 2001 werden de eerste stoeptegels met het lieveheersbeestje in Lelystad voor het gerechtsgebouw gelegd. Dit was het begin van vele tegels overal in Nederland. De Stichting hoopt dat mensen gaan nadenken over onderwerpen zoals pesten, agressie en zinloos geweld. De tegel herinnert mensen eraan dat dit niet normaal is. De stoeptegel kun je overal neerleggen. Je kunt deze plaatsen op het schoolplein, bij treinstations, in speeltuinen, bij hotels, bij cafés, bij bedrijven of bij je eigen voordeur. Inmiddels liggen door heel Nederland al duizenden stoeptegels met het lieveheersbeestje.

Bronnen:
www.zinloosgeweld.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100