Op welke manier zou je goed kunnen uitbeelden dat iedereen altijd streeft naar het perfecte/ ideaalbeeld?

Misschien een leuk idee om dit met bepaalde regels te testen of mensen ook daadwerkelijk altijd streven naar het perfecte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vraagt van te voren wat iemands ideaalbeeld is. Vervolgens laat je diegene een week lang bijhouden wat hij doet, en denkt. Doe dit bij veel mensen, en maak er een grafiekje van. Iedereen heeft doet bepaalde dingen om dichterbij hun ideaal beeld te komen. Maak die dingen in jou grafiekje een andere kleur. Je zult zien dat bij iedereen weleens een ander kleurtje erbij zit.

Zonder het te testen kan ik je al wel vertellen dat NIET iedereen altijd streeft naar het perfecte/ ideaalbeeld?" Als dat wel zo zou zijn zou dat perfect/ideaalbeeld eenduidig moeten zijn en dat is het niet. Op geen enkele manier. Voor niets. Want voor iedereen is dat iets anders. Of je het nu hebt over uiterlijk schoon, of de ideale auto, of de perfecte vakantie. Daar zal iedereen een andere invulling aangeven. Je zult dus met een enkel voorbeeld moeten komen en daar cijfers aanhangen van 1 - 10 en dan de mensen laten beoordelen.

Wat je bewering betreft ga ik akkoord met momopoyolo. Een overgroot deel van de mensheid is 'opportunistisch', en er op gebrand net genoeg te presteren om niet uit de boot te vallen. Bengelend boven de afgrond van de marginaliteit, blijken zij bereid zelfs de grenzen van de welvoeglijkheid te overschrijden, voor zover dat ongestraft kan. Het ideaalbeeld is enkel een optie voor hen die het zich kunnen permitteren zoveel te spenderen, dat zij zich nog steeds niets te kort moeten doen, op enkele idealisten na, die door middel van hun inzet anderen achter zich willen laten en hen de ogen willen uitsteken, en hen overtuigen van hun superioriteit of hen tot jaloezie willen aanzetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100