hoe kan ik een zwerfafval groep oprichten?

ik liep vanochtend met mijn hond in de uiterwaarden bij Zutphen, wat me al vaker was opgevallen is dat er ongelofelijk veel afval ligt. visdraad,bierblikjes,eindeloos veel glas. deze ochtend zag ik een tas in de boom hangen, waarmee ik tot het idee kwam om die te gaan vullen met afval, uiteindelijk zat ie helemaal vol, maar toch blijft er veel te veel liggen.


zo zit ik te denken een groep op te richten, die elke zondag afval gaan opruimen (iets van een uurtje), hier bij de IJssel, maar ook in verder delen van de stad. dan achteraf iets gezellig samen drinken.
hoe kan ik dit aanpakken? en kan ik verwachten dat mensen hierin geïnteresseerd zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind het zeker een goed initiatief! De meeste mensen klagen wel ergens over, maar ondernemen ho maar. Top! Misschien zijn er in bepaalde wijken nieuwsbrieven of bijeenkomsten? Dat je daarvan gebruik maakt om je initiatief naar voren te brengen. Of bij een natuur/wandel/recreatie-vereniging in de buurt? En anders misschien bij de gemeente kijken of daar mogelijkheden zijn!

maak een poster en gooi die in de brievenbussen en plak hem bij supermarkten aan het mededelingen bord. Ga naar buurthuizen en hang hem daarop.

Er bestaat een stichting Stichting Vrijwillige Zwerfafval Opruimers, zie link Daar kan je alle informatie vinden Succes met dit top idee!

Bronnen:
http://www.svzo.nl/meedoen.html

Plaats een advertentie in een huis aan huis krant . Of laten zij er een stukje over schrijven .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100