Waarom worden de meeste mensen vaak rood als ze tegen een persoon praten waar ze verliefd op zijn of heel erg leuk vinden?

Als ik een meisje leuk vind of verliefd op ben word ik meestal rood, of ik weet niet echt wat ik moet zeggen.

Terwijl bij gewoon een vriendin praat heb ik dat niet.

Hoe kan dit? Waarom worden mensen dan rood?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je zenuwachtig bent maak je adrenaline aan. Bloedvaten in je wangen worden onder invloed van adrenaline wijder, meer bloed gaat naar je wangen en daarom worden ze rood. Wil je graag de hele uitleg weten, klik dan even op de bron.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/leven/...

Ik denk dat je pubers bedoeld die rood worden. Natuurlijk zijn er ook wel wat volwassene maar aan je vraag te zien ben je zelf ook puber en die hebben nu eenmaal meer last van de hormonen.

als je met een meisje praat wat je leuk vindt, ga je extreem veel nadenken. ''wat moet ik zeggen'' ''zie ik er wel goed uit'' ''kijkt ze naar me'' ''luistert ze nog'' etc. doordat je zoveel nadenkt stroomt er meer bloed naar je hersenen en wordt je rood. Als je heel cool blijft en relaxed heb je hier géén of minder last van.

Hmhm, en om het tegen te houden denk je aan wat anders, ookal is het moeilijk om ergens anders aan te denken als je verliefd bent. ;-) P.s, pas je een beetje op met je plaatje? :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100