Hoe kun je het beste terecht komen in de wereld van de dierenbescherming/welzijn?

Ik ben een grote fan van dieren en zou graag iets willen betekenen voor alle lieve diertjes hier op aarde. Nu heb ik totaal geen ervaring met dieren. Het is meer iets dat vanuit mijn gevoel komt. Als ik dierenleed zie kan ik erg boos worden. Denk bijvoorbeeld aan de film The cove en het verhaal van Morgan de Orka. Ik zou bijvoorbeeld ook willen demonstreren.

Hoe kom je in dit wereldje terecht en waar kan ik eventueel het beste beginnen? Iemand ervaring?

Toegevoegd na 10 uur:
Voor de duidelijkheid. Ik vind de dieren er schattig uitzien , maar dat is niet de reden dat ik wat met dieren wil gaan doen. En ik denk dat iedereen naar die plaatjes mag kijken of niet?

Ik weet ook heel goed dat de dieren er niet zijn om vertroeteld te worden!! Ik wil er juist voor strijden dat ze weer hun eigen plekje hebben, niet in gevangenschap, en ze weer zo goed mogelijk hun eigen leven kunnen oppakken.

Neem nou het fokken van honden!!! Dat vind ik ook heel erg. Mensen fokken honden omdat ze het gefokte ras zo mooi vinden. Terwijl de gezondheid van het beestje in het geding is. Hoe lief het dan ook mag zijn. Het hoort gewoon niet!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je later iets met dieren en bescherming wilt doen, kun je de opleiding diermanagement volgen (hbo). Die heeft een richting speciaal voor huisdieren, hierna kun je bijvoorbeeld werken bij een dierenorganistie. Op mbo niveau zou je iets met dierverzorging kunnen doen en bij een asiel gaan werken? Verder zijn de tips hierboven ook goed! Succes ermee! Toegevoegd na 3 minuten: Ah ik zie nu pas je reactie op de eerste vraag. Als je het niet je werk wilt maken is vrijwilliger inderdaad de beste optie, maar dit betekent vaak dat je niet met de dieren werkt, maar ervoor, denk aan promotie activiteiten voor de asiel, geld inzamelen. Verder ben ik zelf vrijwlliger bij de vogelbescherming, erg leuk. Toegevoegd na 5 minuten: Neem contact op met verschillende dier-organisaties, dan kom je vanzelf in het wereldje, en als ik jouw verhaal lees, pas j denk ik wel bij Greenpeace. Veel succes!

Ik weet niet hoe oud je bent, maar je zou kunnen beginnen met vrijwilligerswerk in een asiel of een dierenopvang. Daar vind je vast ook wel een weg om van dieren helpen je werk te maken. Je zou de dierenartsstudie in Utrecht kunnen gaan doen. Je kunt bij de dierenbescherming informeren, of bij Greenpeace, of het Wereldnatuurfonds. Heel veel succes!

Stemmen op de partij voor de dieren, lid worden van de partij, vrijwilligerswerk gaan doen voor de dierenambulance, contact opnemen met Lekker Dier. Mogelijkheden te over. Dieren zijn trouwens niet lief. Dieren zijn dieren en hebben hun eigen ingebouwde instincten om dingen te doen. Je kunt beter geen menselijke emoties op ze projecteren.

dat je geen ervaring hebt, is op zich geen punt, ervaring kan je opdoen. maar dat je het hebt over lieve diertjes zet me aan het twijfelen. tenzij je bij een asiel gaat werken, is het niet de bedoeling de dieren te knuffelen. er zijn er bij ons op de ambu al heel wat om die reden ontslagen. besef ook dat je heel wat eelt op je ziel zal moeten kweken. je komt met de meest ellendige dingen in aanraking, of je nu in een asiel gaat werken, bij de dierenbescherming, of op de ambu. zo komen bij ons straks de jonge haasjes met afgemaaide pootjes weer binnen, om maar iets te noemen. als je denkt daar tegen opgewassen te zijn, bedenk dan wat je het meeste trekt, en meld je daar aan als vrijwilliger. heel veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100