Hoe legt een niet gelovige of niet christen in de usa een eed af in de rechtbank?

op de televisie zie je iedereen met zn hand hand op de bijbel,met het ''do you sware to tell the truth the whole truth and nothing butt the truth so help you god''maar dat lijkt mij voor een niet gelovige of een hindoestaan of moslim nogal offensief.hebben ze dan een andere eed of moet het zoals op de tv gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze beetje "ouderwetse" eed wordt steeds minder toegepast in de USA. Ik heb even door de site's gespit (en meteen mijn engels even op kunnen halen pffff;-) maar tegenwoordig wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van een eed in de vorm van een bevestiging (affirmation). Ze vragen dan of je zult beloven of bevestigen dat je de waarheid zal spreken en niets dan....bla bla en dan zeg jij; Ja dat beloof ik, of ja dat bevestig ik. Het "so help me God" gedeelte wordt dan weggelaten. Indien het de oude eed nog gebruikt wordt, kan je vóór het afleggen van je getuigenis melden dat je een andere eed wilt afleggen. Als je de uitleg zelf nog wilt zien vind je het hier. http://www.findlegaladvice.org/forum/Law-Ethics/quot-so-help-me-God-quot-Can-leave-it-out-358747.htm http://www.physicsforums.com/showthread.php?t=407428

Ook in Amerika wordt er wel onderscheid gemaakt tussen een confessionele vorm en een seculiere vorm van eed of belofte afleggen. Formeel is Amerika namelijk geen religieuze staatsvorm. Maar de scheidslijn is wel dun daar. Dus zie je meestal de vorm met god.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100