Onderburen hebben elke avond ruzie. Iets van zeggen?

Ze schreeuwen nogal... Ik ken ze verder niet, maar ik ben wel bezorgd!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou mij niet zo snel inhoudelijk met de echtelijke ruzie bemoeien. Zijn er bij de vrouw geen uiterlijke tekenen van geweld zichtbaar, hier geen actie over opstarten. Wel kan je haar aanspreken over de overlast. Mocht het aanhouden dan kan je in overleg gaan met de woningbouw. Een brief waarin ze door de woningbouw worden gewezen op de huisregels, als vermeld in de huurovereenkomst help meestal. Voor het overige, hopen dat t stel uit elkaar gaat en iede naar elders verhuist.

Lastig! Je zou eens kunnen informeren of t goed gaat omdat je nogal eens geschreeuw hoort.

Dit is een lastige situatie. Je zou een keer kunnen aanbellen om te vragen of ze wat zachter zouden kunnen doen. Verder kan je proberen een band op te bouwen met 1 van de buren en je hulp aanbieden als het nodig mocht zijn.

Misschien kan je (anoniem?) de volgende keer als er ruzie is, naar de politie bellen en een melding doen dat de buren een erge ruzie hebben en vragen of de politie kan komen kijken? Zelf gaan kijken is op zich ook geen slecht idee...maar tijdens een ruzie is dat niet aan te raden...(?)

Spreek ze een keer aan als je ze op straat treft en leg ze uit dat je het prima vindt als ze graag ruzie maken. Maar dat ze het elke keer zo hard doen dat jij er overlast van hebt. Doe het wel op een rustig moment. Niet op het moment dat ze tegen elkaar tekeer gaan want dan is de kans groot dat ze hun boosheid tegen jou keren en niet voor rede vatbaar zijn. Mocht dat niets uithalen kun je altijd de politie nog bellen. Probeer in ieder geval niet betrokken te raken bij hun probleem. Succes !

Oppassen. Wellicht wordt jij dan de pineut .... Eerst zorgen dat ze wellicht eerst kennismaakt voordat je direct gaat zeggen dat ze teveel lawaai/ruzie maken. Vooral sommige allochtone nederlanders zijn lastig Als je ze aanspreekt. Woonje in een flat? Memo in brievenbus doen over huisregels ; na 22.00 uur rust. Het is lastig om dit op te lossen, sommige culturen praten gewoon heel luidruchtig en fel, maar is het geen ruzie. Wellicht politie sturen met melding overlast, maar dat is ook lastig Ik wens je veel succes

als je erheen gaat zullen ze zich generen en het afwimpelen. als je in een huurhuis zit kan je de woningbouw bellen (je blijft anoniem) maak je je erge zorgen kan je de politie bellen, dat maakt vaak wat meer indruk en zal ook verder vragen naar het hoe en wat van de ruzies.

ik zeg. Lekker laten gaan en hopen dat het tijdelijk is. Je bemoeien met iemands privéleven pakt meestal negatief uit. Ps. Anoniem je buren tippen bij de politie bestaat niet. Als er getipt word over geluidsoverlast dan weten zij ook wel dat het van één van de buren komt. Dus mijn conclusie is. Lekker laten varen.....

Je kan proberen om te zeggen dat je bezorgd om hun bent of dat je het vervelend vind dat de elke avond schreeuwen, maar waarschijnlijk helpt het toch niet.... En de kans is groot dat jij dan word bestempeld als 'die lastige bovenbuurvrouw/man'. Natuurlijk het KAN helpen, want een 'normaal' persoon die zou er de volgende keer wel op letten... MAAR hun zijn niet normaal, anders zouden ze wel niet elke avond liggen schreeuwen! Buren zijn vaak eenmaal vervelend niets aan te doen, helaas!

Als het elke avond weer gebeurd, en je hebt er steeds weer last van? Dan zou ik erheen gaan, en zeggen dat het onderhand maar eens afgelopen moet zijn. Allemaal leuk en aardig, maar jij hoeft toch niet elke avond naar het geruzie van je buren te luisteren! Afkappen dat gezeur! Dat soort gasten staat gelijk bij jouw aan de deur als jij 1 keer de muziek iets harder hebt staan dan normaal. Dus ik zou er wat van gaan zeggen!

Anderen mogen zoveel ruzie maken als ze willen . Dat gaat jou niets aan . Jij doet misschien weer andere dingen waar jouw omgeving zich zorgen over maakt .

Bij enorme overlast is de politie je beste vriend :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100