Eénderde moslims wil emigreren nu Wilders zo populair word. Is dit een positieve, of negatieve ontwikkeling?

Iemand die een mening heeft over deze (zorgelijke) ontwikkeling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een zeer positieve ontwikkeling.

Het zegt mij niet zo veel. Als deze mensen willen vertrekken moeten ze dat vooral doen, ze worden nergens toe gedwongen. Wel kan ik me het voorstellen dat de moslims die wel het beste er van maken wel een beetje moedeloos worden van Wilders en zijn botte uitspraken. Alleen kan ik mij niet voorstellen dat dat een reden is om te emigreren. Ik vind het dus niet zo zorgelijk en daarnaast zijn er ook heel veel Nederlanders die wel eens nadenken over emigreren.

Wat mij betreft negatief. Veel moslims zijn erg aardig en bovendien fleuren ze het straatbeeld wat op met hun getinte huidskleur (ik heb in een blanke wijk gewoond en dat zag er ontzettend saai uit, al die blanke koppen, nu woon ik in een zeer gemeleerde wijk en dat ziet er echt veel beter uit). Het zullen ook voornamelijk de rijkere en inteligentere mensen zijn die geld en het lef hebben om te vertrekken. Nederland zou daar weer heel wat menselijk kapitaal mee verliezen.

Negatieve ontwikkeling, Wilders jaagt ze weg... En dat is niet goed, ze zijn Nederlander en door de polarisatie krijgen ze geen kans om goed te integreren... Als Nederland het voor elkaar krijgt om een samenleving kan laten ontstaan waarin alle mensen een plaats hebben en iedereen elkaar verdraagt en steunt... Is dat niet veel beter dan segregatie en polarisatie?... Alles in deze wereld is globaal, de co2-uitstoot, vervuiling, de bomenkap, monetaire systeem, alles is globaal, maar dat moet dan ook tot uitdrukking komen in de samenleving, dat hoort ook globaal te zijn... En als wij als Nederlanders daar nu eens een eenheid in kunnen maken, wat is er dan beter dan dat? Heerlijk die diversiteit, heerlijk dat verschil in cultuur... En zoals altijd: Verbeter de wereld, maar begin bij jezelf...

negatief, zo krijgt Wilders precies wat hij wil

Dit is absoluut een negatieve ontwikkeling! Als sommige moslims willen emigreren en Geert Wilders daarvan als reden aanwijzen, dan is dat er zorgwekkend. Misschien hebben ze het gevoel dat ze hier niet gewenst zijn, of zijn ze bang voor anti-moslim praktijken in de toekomst, ik weet het niet, het is in ieder geval duidelijk dat Wilders z'n zin krijgt door de dingen te doen en zeggen die hij doet en zegt.

Wilders doet eigenlijk net als Hitler vroeger heeft gedaan. Hij wilt een soort mensen het land uit en dit is net zo als de jodenvervolging.

Het zou een bijzonder negatieve ontwikkeling zijn! Wilders doet alsof de hele moslimgemeenschap uit overlast-veroorzakende hangjongeren bestaat, maar niets is minder waar. De grootste groep moslims bestaat uit respectabele hardwerkende mensen. Ik denk dat onze "beschaafde" samenleving behoorlijk ontwricht zou raken als alle moslim, uit onvrede met de negatieve ontwikkelingen, een week zouden staken. Ik staak dan met ze mee!!!

negatief de groep die dit zal overwegen zal voornamelijk de groep zijn die in stilte een goede maatschappelijke bijdrage (kunnen gaan) leveren. ondanks dat er vaak geroepen wordt dat de uitspraken niet op iedereen van toepassing is, is het niet geheel ondenkbaar dat deze groep zich dermate aangesproken of aangevallen voelt om op een punt te komen emigratie te overwegen. ik had hier een paar maanden terug nog over gesproken met een Iraanse jongen die op dezelfde hbo school zit als mij en vertelde dat de reden waarom hij voor internationale studie had gekozen toch wel was om zijn kansen elders te kunnen benutten vanwege de verrechtsing en de uitspraken over moslims en hun geloof. (dus ook wilders). maar hij overwoog het en dat is wat anders dan het ook daadwerkelijk gaan emigreren. hij vond zelf ook dat juist in tijden met zulke uitspraken jegens moslims hij eigenlijk moest blijven om als rolmodel te fungeren voor een nieuwe generatie jongeren met een islamitische achtergrond. ik denk eerlijk gezegd ook wel dat degene die dit overwegen niet degene zijn die op straat mensen lastig vallen. dus of dit bijdraagt aan een oplossing omtrent de problematiek rondom de "straat terroristen" lijkt mij van niet.

wie gaat wilders na de moslims nederland uit jagen dan he?

Da's negatief, want dat gaat integratie tegen. Dan bedoel ik niet alleen integratie van moslims, maar ook integratie van niet-moslims in het moslimme! Wat ik dus bedoel is dat we elkaar meer als gelijken moeten en kunnen zien als we door elkaar heen wonen. Als je groepen gaat afscheiden, dan krijg je oorlog.

Ik weet niet waar jij die info vandaan haalt en ik vraag me af of ze dat echt wel willen, maar als het waar is, vind ik dit een positieve ontwikkeling. Iemand die hier naar toekomt (ongeacht kleur, ras of religie) hoort zich aan te passen naar onze maatschappij. In ons land hebben we een bepaalde manier van leven en als deze moslims (of andere buitenlanders) daar een probleem mee hebben, moeten ze vooral niet blijven. Daar zijn zij niet blij mee, maar ook wij niet. Dan zitten we elkaar in de weg en dat zorgt voor conflicten. Ik denk dat wij nederlanders door de jaren heen voldoende hebben aangetoond dat ook wij het nodige gedaan hebben om al deze buitenlanders tegemoet te komen, maar je kunt niet oneindig doorgaan. Het moet van 2 kanten komen. PS: Ik geloof alleen niet dat dit echt aan Wilders te danken is.

Negatief. Wilders scheert ze ALLEMAAL over 1 kam, zonder onderscheid. De vertrekkers zullen heel vaak de mensen zijn waar je helemaal geen last van hebt en die een goede bijdrage aan de maatschappij leveren. Maar die er genoeg van hebben om voor rotte vis uitgemaakt te worden. De blijvers zetten de hakken in het zand en gaan 'de strijd' aan. zo werkt hij dus zijn eigen doel tegen. (als dat echt een veiliger samenleving zou zijn dan. ik verdenk hem er ernstig van dat zijn enige doel is: alles ter meerder eer en glorie van Wilders en geen tegenspraak. Waarvoor hij de islam dus NODIG heeft.)

een negatieve ontwikkeling als je niet tegen moslims bent en vind dat die er ook moeten zijn en een positieve als je tegen moslims bent. Ik vind het een negatieve ontwikkeling, het is toch belachelijk die mensen weg moeten omdat Wilders tegen ze is? Ik heb niks tegen moslims zolang ze maar niet extreem worden en verschillende culturen vind ik juist leuk. Waarom zou je tegen moslims zijn?!

Dat zie ik zeker als negatief. Allereerst vind ik het een enge gedachte dat één man het voor elkaar krijgt dat één derde van de moslims wil emigreren. Niet bepaald iets om trots op te zijn. Ik dacht dat Nederland zo gastvrij was? Dat geldt zeker alleen als we zin hebben in een broodje shoarma? Eerst halen we ze binnen, mogen ze fijn gaan schoonmaken en in fabrieken werken. Genieten we van Turkse pizza's en leren we hun buitenlandse keuken waarderen. Vervolgens willen we dat ze integreren, wat de meesten ook doen. Zijn we eindelijk op een punt gekomen dat we allemaal samen kunnen leven en de nieuwe generaties langzaam negatieve kanten omzetten in positieve, krijg je dit! Draai het verhaal eens om en stel je voor dat er een gek opstaat in Australië, Canada, waar dan ook, en Nederlanders eruit wil werken op de manier die Wilders hanteert. Ik ben het er absoluut mee eens dat iedereen een positief steentje moet bijdragen in deze maatschappij. Rotte appels zitten overal, ook onder de Nederlanders. Pik die eruit (maar dan ook allemaal!), maar laten we alsjeblieft geen geschiedenissen herhalen waarvan je toch zou zeggen dat we iets hebben geleerd!

Ik vind het een negatieve ontwikkeling voor het imago van moslims. Er is 1 man die veel schreeuwt, maar waarschijnlijk niets/weining voor elkaar krijgt, en ze willen meteen weg. Dat is volgens mij weglopen voor de problemen, en zulke mensen mogen van mij gaan. Ik vind dat er een sterk tegengeluid moet komen tegen Wilders. Dat is er nu niet, de huidige politieke partijen nemen hem te serieus. Die man kraamt(naar mijn mening) veel onzin uit, maar er is niet 1 politicus die er iets tegen in brengt. Als ze niet bereid zijn te strijden voor hun rechten, mogen ze van mij gaan. Maar ze moeten ervoor strijden. Daarnaast vind ik dat ze eerst de verkiezingen kunnen afwachten en dan pas zulke artikelen moeten publiceren, waarschijnlijk is dit een storm in een glas water. Toegevoegd na 14 uur: Zouden de mensen die zo negatief zijn om minnetjes uit te delen willen vertellen waarom? Volgens mij voegt dit antwoord namelijk wel wat toe. Je mag het niet met mijn mening eens zijn maar dat betekent niet dat je een min-duimpje hoeft te geven.

Nova heeft onderzoek hiernaar gedaan en het viel allemaal wel mee. Vooral jongeren laten zich niet zo snel uit het veld slaan. Jammer dat er blijkbaar geen moslims op Goeie Vraag zijn om antwoord te geven.

Wilder wil de criminele moslims Europa uithebben. Dit kan ik alleen maar toejuichen. Zijn die dubbele paspoorten van de Marokkanen tenminste nog ergens goed voor :) Nee, ik heb niets tegen buitenlanders (echt niet) zolang ze zich maar aanpassen en geen misdaden plegen. Zolang ze naast naast het veelgebruikte: "Rechten" ook het woord "Plichten" kennen (en erkennen). Zolang ze maar weten dat het andere veel geuite: "Respect" niet alleen door hen in ontvangst genomen moet worden, maar ook uitgedragen moet worden naar hun Nederlanders... Nee, dan heb ik er niets op tegen. Maar als ik dan weer het verhaal van een vriend uit Eindhoven hoor, die op zijn fiets thuis kwam en een groepje Marokkaanse jochies tegen kwam die hem meedeelden dat ze zin hadden hem in elkaar te rammen... Tja... dan denk ik dat Wilders het nog niet zo gek bekeken heeft. Om Wilders nu, zoals hierboven meerdere malen gedaan wordt, te vergelijken met Hitler, dat gaat mij veel en veel te ver.

Als een groep zich niet meer welkom voelt (mede) door toedoen van een organisatie die beweert voor 'vrijheid' te zijn, dan klopt er iets niet.

Deze ontwikkeling heeft twee kanten. Dat Wilders populairder wordt, vind ik sowieso een zorgelijke ontwikkeling. Ik vind dat Nederland het land moet blijven/weer moet worden waar iedereen welkom is, en waar iedereen zich thuisvoelt. Aan de andere kant, als er ook van die allochtone jongeren vertekken, die alleen maar herrie schoppen, dat vind ik wel positief. Ik wil hiermee trouwens niet zeggen dat alle allochtone jongeren herrie schoppen en weg moeten, laat daar geen misverstand over bestaan. Ik wil in een land wonen waar iedereen elkaar respecteert, waar iedereen een grap over elkaar kan maken, zonder dat iedereen dan weer overhoop ligt.

Ik vind dit echt negatief. Tuurlijk zijn er moslims die radicaal/extremistisch zijn in hun doen en laten. Maar anderen zijn gewoon normaal met hun geloof en niet extremistisch. Die werken ook gewoon hard voor hun gezin of voor hunzelf. We moeten gewoon wat beter omgaan met onze naaste i.p.v. vooroordelen te hebben over anderen. Help bijvoorbeeld je allochtone buurman of buurvrouw eens met de dingen waar hij/zij moeite mee heeft. Je zult zien dat je er echt veel voor terug krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100