Kan ik een vergunnig krijgen voor een invaliden parkleerplaats ? Zie uitleg a.u.b.

Ik neem enkele ouderen wel eens mee, om boodschappen te doen. De rolstoel, die ze nodig hebben, gaat dan mee in de achterbak van mijn auto. De rolstoel moet ik dan naast de auto zetten, zodat ze vanuit de auto in de rolstoel kunnen stappen.( de ruimte van een invalidenplaats, heb ik dan nodig) Meestal zet ik daarna de auto op een andere plaats, omdat ik weet, dat ik op een invalidenparkeerplaats niet mag parkeren zonder vergunning.
Maar wanneer de boodschappen gedaan zijn, heb ik soms het probleem , dat er geen ruimte is om de rolstoel tussen de geparkeerde auto`s te rijden. Ik zet mijn auto dan wel een stukje terug, maar dan blokkeer ik de andere auto`s . Helaas, de meeste mensen hebben haast en hebben geen begrip voor de situatie.

Toegevoegd na 4 minuten:
parkeerplaats

Toegevoegd na 10 uur:
Dankzij jullie tips, ben ik erachter gekomen dat men een `passagierskaart` kan aanvragen.

Toegevoegd na 10 uur:
Dankjewel, voor allemaal een +je.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga even informeren bij de gemeente waar je parkeert. Probeer uit te vinden of er zoiets als rolstoelvervoer is waarvoor een ontheffing of zoiets wordt gegeven. Misschien dat er nog andere mogelijkheid is. Ik weet het niet, maar wel dat in sommige gemeenten ook ambtenaren werken die aan de oplossing van zulke problemen willen meewerken. Je zou kunnen beginnen met de site van die gemeente te bekijken en daarop te zoeken. Gemeenten kunnen hun eigen wetten hebben. Als er een laden en lossen deel is ergens dan zou dat misschien een alternatief zijn. Dat is alleen bedoeld voor leveranciers voor bepaalde winkels, maar je zou er naar kunnen kijken waar dat is. Dan kan je informeren of het ook voor dat soort zaken mag gebruiken.

als je gehandicapt bent en daardoor niet meer dan 150m kan lopen, kun je een gehandicaptenparkeerkaart krijgen. dit kan voor je eigen auto of voor wisselende auto's. deze laatste zal dan aangevraagd moeten worden door 1 van je meerijders.

Omdat je niet zelf gehandicapt bent, kun jij geen invalidenkaart aanvragen. Wel kan een van je passagiers dat doen. Daar zijn wel regels aan verbonden, maar het zou wel eens kunnen dat een van je gasten daarvoor in aanmerking komt. In de link zie je hoe de gemeente Harlingen het heeft opgeschreven, en het ziet er naar uit dat dit algemene regels zijn.

Bronnen:
http://www.harlingen.nl/sjablonen/1/infoty...

Mijn moeder heeft pas een invalide kaart aangevraagd en opgehaald. Toen werd uitgelegd dat alleen zij gebruik mag maken van de kaart, en dan alleen als ze zelf de bestuurder is van de auto. Zou ik dus meegaan en haar auto besturen, mag ik niet op een invalide plaats staan, ook niet met haar auto en haar kaart. Het is op dat moment de bedoeling dat ik haar afzet op plaats van bestemming om dan een normale parkeerplaats te zoeken en daar te parkeren. Zou ik meerijden en mijn moeder zit zelf achter het stuur, dan mogen we gewoon op een invalideplaats parkeren. ook al rijden we dan bijv in mijn auto. Hier zijn dan ook weer uitzonderingen op, een kennis van me bijv. Die heeft een ziekte waarbij hij een aanval kan krijgen en daarom dus niet alleen mag zijn. In dat geval mag de bestuurder wel parkeren op een invalidekaart van deze man. Ik denk dat het in jou geval moeilijk gaat worden, maar aanvragen kan natuurlijk altijd, niet geschoten is altijd mis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100