Wanneer is de strijd tussen Amsterdam & Rotterdam begonnen?

Wat was er de oorzaak van? Heeft dat alleen met voetbal te maken of ligt de oorsprong dieper?

Weet jij het antwoord?

/2500

Na een berg speurwerk, kom ik erachter, dat het hier toch puur om de voetbal draait. Geen diepere oorsprong te vinden....De strijd is dus begonnen, toen het voetbal begon!

En de eerste ontmoeting van Feyenoord - Ajax is 9 oktober 1921.

Ik dacht dat er lang geleden ook wel competitie was over de havens (voor de afsluitdijk er lag). Maar daar heb ik niet veel over kunnen vinden. Wel wat andere dingetjes, als vergelijk. Zie link.

Bronnen:
http://www.mt.nl/1/8118/home/rotterdam-ver...

Er is geen strijd tussen Amsterdam en Rotterdam. Er bestond wel de voetbalklassieker tussen Ajax en Feyenoord, maar met de huidige stand in de competitie is het geen klassieker meer te noemen. (Holland-Belgie blijft wel een klassieker) De strijd die geleverd wordt door de supporters van Ajax en Feyenoord (waarbij ontoelaatbare leuzen worden gescandeerd en geweld wordt gebruikt) is iets waar we niet trots op hoeven te zijn.

het gaat niet om voetbal het gaat om de diepe oorspong van de steden amsterdam was altijd een bloeiende stad en rotterdam altijd nummer twee er is altijd ruzie tussen de twee grootste steden van landen er zit ook een verschil in type mensen, rotterdammers zijn VAAK harde werkers en amsterdammers levens genieters. dus rotterdammers vinden amsterdammers luie zakken en anderzom voetbal heeft ook een grote rol hoor rotterdammers zijn trouwens bozer op amsterdammers

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100