Hoe bereid ik het voorlezen op een begrafenis voor?

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op het voorlezen van mijn gedicht op een begrafenis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een aantal keren voor jezelf doorlezen, vervolgens ook hardop en daarna met wat publiek erbij. Probeer tijdens het voorlezen regelmatig de zaal in te kijken. Uit je hoofd leren hoeft echt niet, dus je kan regelmatig op je blaadje kijken. Lees verder ook niet te snel, las pauzes in, na elke paar regels. Sterkte !

Het beste is om het thuis een paar keer te oefenen zodat je nog de mogelijkheid hebt om iets te veranderen in je voordracht.

Je kan niet langzaam genoeg spreken. Probeer tijdens het voorlezen de mensen aan te kijken. Je gaat dan met je blik door de aula. Print je tekst uit met een groot lettertype en een wat voor jouw makkelijk te lezen is. Begin elke zin op een nieuwe regel. Neem af en toe pauzes tussen de regels. Oefen hardop voor de spiegel en eventueel ook voor een aantal personen. Sterkte, je kan het en niemand neemt je het tonen van emoties kwalijk.

Als het echt een bekende van je is, kan je het ook door iemand laten voorlezen. Dit voorkomt dat je echt emotioneel wordt. (Waar trouwens niets mis mee is hoor)

ik vind dat je het niet voor kan bereiden...want als je er dan echt staat dan is het ontzettend anders! dan word je overweldigd door het moment en de emoties

Nog een tip. Spreek niet te zacht, want je verhaal moet duidelijk te horen zijn. Ik ben op crematies geweest waar men te ingetogen sprak. Dan kon ik de sprekers niet goed verstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100