Waarom denken mensen dat vrouwen kunnen multi-tasken?

Uit diverse onderzoeken blijkt duidelijk dat dat nl niet zo is; Mannen en vrouwen leveren sneller, beter werk door taken afzonderlijk te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tuurlijk zijn vrouwen (en mannen) beter als ze taken afzonderlijk doen, maar vrouwen zijn doorgaans vaker bezig met het organiseren van de dagelijkse taken dan mannen. Zeker als het om een gezin met kinderen gaat. Vrouwen denken sneller vooruit en overzien zaken beter dan mannen. Dat maakt het dat het lijkt alsof vrouwen beter kunnen multitasken, maar het is eigenlijk vanuit noodzaak dat ze dat doen.

Mensen denken dat vrouwen kunnen multi-tasken omdat dit zo is. Mannen concentreren zich over het algemeen op één ding tegelijk, terwijl vrouwen een 'brede blik' hebben. Ooit onderzocht en getheoretiseerd vanuit de oertijd, waar de man op jacht ging en zich moest concentreren op zijn ene, belangrijke taak: voedsel vinden en binnen brengen, en de vrouw op haar andere, belangrijke taak: kinderen in het oog houden, kruiden zoeken voor genezing, voedsel bereiden, en ondertussen de sociale samenhang in de groep in de gaten houden en onderhouden. Die patronen zie je vandaag de dag nog terug, in eigentijdse vorm. Maar we zijn aan het leren van elkaar....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100