Mag je psycholoog/begeleider een kadootje aannemen?

Mijn behandeling zit er op en als bedankje wil ik graag een kaartje met een kleinigheidje geven? Mag dat? Zo ja, wat is passend?

Weet jij het antwoord?

/2500

een doosje "Merci" altijd leuk om te krijgen en daarmee bedank je hem gelijk...

Meestal staat er in het personeelsbeleid dat ze kleine kadootjes wel mogen aannemen. (bij de werkgevers waar ik heb gewerkt binnen deze sector) Echter mogen ze geen geld aannemen. Ik zou zeggen: een doosje chocolade, een planje, een kaartje met een gedichtje... hou het klein en kijk of het bij je begeleider past. (voor een man doe je minder snel een plantje dan voor een vrouw)

Natuurlijk mag je een kadootje geven! En natuurlijk zal je begeleider deze aannemen! Een bos bloemen is ook altijd leuk.

Als blijk van waardering, natuurlijk, leuk is misschien een 'kerstkrans', is 2 vliegen in1 klap, een bedank/kerstkaartje, voila!

Een warme handdruk ( je mag haar of hem misschien even omhelzen; ligt eraan hoe jullie wederzijds contact was). En kadootje als tastbaar bewijs van sympathie mag altijd denk ik ,aan de andere kant verdient de therapeut ook zó'n honderd euro per uur aan jouw begeleiding; sympathie is zijn/haar betaald beroep.

Ja hoor. Dat is een persoonlijk bedankje. Maar hou het bescheiden. Zelf vind ik het fijn, om te geven en om te krijgen, een mooie kaart met een persoonlijk woordje of een toepasselijke tekst. Het zijn de kleine dingen die het doen....

Je mag mensen toch altijd een cadeautje geven? En als je hem wil bedanken mag het gewoon. Ik zal een fotolijstje kopen of bloemen of chocola ofzo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100