Zijn de publicaties van wikileaks kennisvermeerderend of is het pure sensatiezucht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de Amerikanen kennisvermeerderend, ze zullen nu wel maatregelen nemen tegen het uitlekken. Voor de politiek in veel landen ook nuttig om te weten wat ze in Amerika uitspoken en van je vinden. Voor de leken; leuke sensatie

Het is de waarheid, het is een strijd tegen de gesloten overheden. Nu hebben wij de kennis dat er duizenden burgers zijn doodgeschoten tijdens de missies in Uruzgan. Ook Nederlanders hebben onschuldige dorpelingen dood gemaakt, kinderen, moeders en vaders. Dit is niet het enige, eindelijk is bevestigd dat die kernwapen tóch in Nederland opgeslagen is. Iets waar de overheid alleen maar over zwijgt. Wikileaks is openheid. Voor de een sensatie, maar daar is het niet voor bedoeld. Het is een strijd, een strijd voor meer openheid in de politiek en van overheden.

Ik ben er van overtuigd dat overheden ons burgers manipuleert. Zo ook met de publicaties op wikileaks.. Toegevoegd na 4 minuten: Ik bedoel, die site krijgt ook geld om dingen te kunnen publiceren.. En waar komt dat geld vandaan? Juist.. Dus wie zou er het meeste invloed hebben op dingen die wel of niet worden gepubliceerd? ...

Een beetje van beide. Het nadeel van Wikileaks is dat de afkomst niet geverifieerd kan worden en dus de betrouwbaarheid ook niet! Zo kan er onnodige propaganda gecreëerd worden. Er zijn nogal wat mensen die denken dat de overheid heel wat voor ons achterhoud, deze mensen worden nu zeker gestimuleerd door Wikileaks, maar mensen: geloof niet alles wat je op internet leest! Zeker niet nu de bron niet achterhaald kan worden. Ik geloof best dat we niet alles weten, maar ik wil daarbij ook geloven dat we niet alles hoeven te weten! Wij zijn, als 'gewone' burger, nou eenmaal niet van alles op de hoogte, anders zou er alleen maar paniek ontstaan. Uiteraard kunnen bepaalde -overheids-handelingen niet door de beugel, maar als ze al met die handeling wegkomen, wat verwacht jij dan er tegen te gaan doen? Aan de andere kant is het wel een controlemiddel. De hele media en bevolking struikelt erover, waardoor mensen op het spreekwoordelijke matje geroepen worden. Dit geeft de burger dan weer een betrouwbaarder gevoel. Al met al denk ik dat we het concept Wikileaks te veel opblazen.

kennisvermeerderend, waarom zou iemand anders zoveel op het spel zetten, en waarom zou er anders zo wanhopig geprobeert worden wikileaks in de lucht te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100