Worden er in Nederlandse dierenasielen dieren gedood als er geen tehuis voor te vinden is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is nog steeds een wijdverbreid misverstand dat dieren die niet binnen een bepaalde termijn uit het asiel worden opgehaald, afgemaakt worden.Dit is absoluut niet waar! Een hond of kat die in het asiel terecht komt, krijgt alle tijd om een nieuwe baas te vinden. Er zijn dieren geweest die ruim een jaar in het asiel hebben gezeten voordat ze eindelijk een nieuw thuis vonden. Gelukkig komt dit maar zelden voor; verreweg de meeste dieren worden binnen een paar weken meegenomen. Er zijn eigenlijk maar twee redenen waarom een asieldier geëuthanaseerd wordt: omdat het dier een ernstige ziekte heeft die niet verholpen kan worden, of omdat het zó agressief is dat het gevaar oplevert voor de medewerkers Toegevoegd na 11 minuten: Dierenwelzijn In de tijd dat de dieren bij ons verblijven streven wij naar een zo hoog mogelijk dierenwelzijnsniveau. Om dit te garanderen hebben wij professionele dierverzorgers alsook twee dierenartsen en een gedragsdeskundige in dienst. Ook zijn wij altijd actief op zoek naar nieuwe inzichten en ideeën op het gebied van dierenopvang, diergedrag, dierverzorging en diergeneeskunde. We zorgen ervoor dat de dieren het zo goed mogelijk naar hun zin hebben in het asiel. Ze worden goed verzorgd en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuurlijke en individuele behoeftes van de dieren. Voor praktisch alle dieren die wij opvangen vinden wij een goed nieuw thuis. Wij hanteren – zoals alle asielen in Nederland – een no kill-beleid. Dit betekent dat wij alleen dieren laten inslapen indien dit medisch noodzakelijk is of als een dier niet-oplosbare gedragsproblemen heeft waarmee het niet in de maatschappij kan worden teruggeplaatst. Natuurlijk bieden wij alle dieren de beste medische zorg die wij kunnen bieden en doen we er in geval van gedragsproblemen alles aan om het dier opnieuw op te voeden. Vrijwel alle dieren krijgen dan ook gewoon een nieuwe baas!

Bronnen:
http://www.dierenasiel-hoorn.nl/asiel.htm
http://www.dierenasielamsterdam.nl/over_on...

Dierenasiels hebben jammer genoeg ruimte gebrek. Hierdoor zijn ze genoodzaakt dieren te laten inslapen.

ja, maar deze worden niet op een grove manier gedood, we laten hen inslapen. soms als er plek tekort is, laat men de oude dieren inslapen.

Ja, helaas wel, maar ze hebben geen keus. Het zit anders te vol.

Uw kat laten steriliseren is uw burgerplicht! Een kat verzorgen is niet altijd een makkelijke klus! Aangepaste voeding voor uw gesteriliseerde kat Wat is uw ideale kat?In 2009 hebben de dierenasiels in België maar liefst 36 800 katten opgevangen. Aangezien de identificatie van katten via een chip in België (nog) niet verplicht is, is amper 3% van die 'vermiste' katten weer bij de eigenaar beland. Wat er met de 35 696 andere is gebeurd? In het beste geval worden ze geadopteerd en anders slijten ze een leven achter de tralies, lopen ze een besmettelijke ziekte op of worden ze in slaap gedaan. Ik denk, dat voor Nederland hetzelfde geldt, het is geen typisch Nederlands probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100