Kun je iets oplopen als je in een winkel kleren past die al gepast zijn?

Het kan zijn dat je een kledingstuk past dat al door iemand anders gepast is. Kun je daarvan iets oplopen?

Toegevoegd na 23 minuten:
Ik dacht zelf aan huidziektes bijvoorbeeld. Huidschimmelinfecties ofzo.

Weet jij het antwoord?

/2500

als iemand hoofdluis had ..ja dat kan je wel krijgen.. vooral bij jassen .. maar een besmettelijke dodelijke ziekten niet

een virusje heb je zo te pakken als je er vatbaar voor bent, stel iemand is superverkouden en past daar een trui. daarna komt er iemand met een lage weerstand de trui passen, en zo kan je misschien wel wat krijgen. maar erge ziekten kan je er niet van krijgen

In theorie: ja. Als degene voor jou een bizarre gemuteerde variant van het Congovirus bij zich droeg, kun jij dat ook krijgen. In de praktijk loopt het zo'n vaart niet. Van een kledingstuk passen zul je niets krijgen dat je niet sowieso kan oplopen door niet in een plastic bubbel te leven.

ja,hoofdluis.dus oppassen want dat is behoorlijk vervelend,je geeft het zo weer door aan je huisgenoten.

Schimmelinfecties komen vooral voor op plekken waar je huid warm en vochtig is. Met name onder de borsten of in de liezen. Dat betekent dat een al gepaste bh inderdaad sporen van schimmels kan bevatten, net zoals ondergoed. Maar je huid heeft van nature ook een goede barriere, en als jij gezond bent zul je niet besmet worden. Je moet wel uitkijken wanneer je bv een immuunstoornis hebt of diabetes. Toegevoegd na 1 minuut: haha Jef, nu zie ik pas dat je een man bent dus met die bh's heb je niet veel te maken! ;-)

Laat ons eerst eens kijken waar je de meeste bacteriën en virussen aantreft. Op 1 zijn dat de handen. Trapleuningen, klinken, winkelkarretjes en wisselgeld zijn ook gevaarlijke bronnen en worden ook door iedereen vastgenomen. In een keuken bevinden zich meer bacteriën dan op een WC. Stel nu dat je op visite gaat of naar een dancing en je jas hangt tussen die andere. Zo wordt er ook contact gemaakt en er wordt vaak tussen gerommeld. Ik zou me dus niet zo druk maken over kleding, het is droog en bevat geen voeding, dus geen goede thuis voor bacteriën of ander ongedierte, hoewel er altijd iets kan gebeuren natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100