waarom wordt er zo weinig gedaan aan fouten bij instanties? Iedereen weet het, er wordt veel belastinggeld aan uitgegeven en toch,probleem blijft

Weet jij het antwoord?

/2500

Instanties bestaan uit... Mensen. En waar mensen werken, wordenf outen gemaakt. Helaas blijft dat zo. Dus ookal zijn de regels duidelijk, en de procedures opgezet, dan kunnen er nog steeds fouten gemaakt worden.

Omdat in een steeds complexer wordende samenleving men steeds meer het overzicht kwijtraakt en dus ook de kans steeds groter wordt,dat men langs elkaar heen gaat werken,zodat er steeds meer fouten een systeem/organisatie binnen sluipen

Bij instanties zijn wel systemen die het aantal fouten proberen in te perken (afhankelijk van het belang), maar er kan altijd een fout doorheen glippen. Anders dan bij veel bedrijven, worden bij instanties geen steekproeven uit de produktie genomen, die de fouten eruit moeten halen. Dat is een groot verschil met commerciële bedrijven. Bij instanties gaat men pas echt ingrijpen als er veel klachten over een bepaalde afdeling binnenkomen.

Hetzelfde als je klachten en verbeterpunten meldt bij overheidsinstellingen, zoals bij voorbeeld het UWV. Dat komt m.i. omdat ze een monopolie hebben, dus geen concurrentie. Daarom denken ze dat ze zich van hun klanten, de burgers, weinig of niets behoeven aan te trekken, want die klanten verliezen ze toch niet. Dit terwijl ze juist zijn ingesteld door de burgers en hun taak is daarom dienstverlening aan burgers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100