gaat loonheffing ook volgens het draagkrachtprincipe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In stappen wordt de belasting die je moet betalen ook in percentage hoger als je meer inkomen hebt. Het antwoord is dus ja.

Hoe meer je verdient, hoe meer er naar de belasting gaat.

Ja, want het is een belasting per euro verdiend loon (een percentage), niet een vast bedrag dat voor iedereen gelijk is.

Ja,wat dat betreft kun je beter bij de best betaalden zitten. Je betaalt procentueel veel meer, maar ondanks dat hou je ook veeeel meer over.

ja, de schijven van de loonheffing/inkomstenbelasting is progressief.

Zeker, hoe meer je verdient hoe meer belasting je betaald. Daarnaast geldt dat het een progressief tarief is: hoe meer je verdient, hoe hoger het belastingtarief (%) is dat wordt geheven.

ja en neen. Als je tegelijkertijd meerdere banen hebt wordt bij ieder ingehouden alsof dat je enige baan is. En dan naar draagkracht; hoger loon dan meer inhouden. Als dan na het kalenderjaar de belastingdienst de looninkomsten van de verschillende baantjes bijv. ook uitkering (gedeeltelijk WW of gedeeltelijk arbeidsongechikt) bij elkaat telt dan mag je bijbetalen. OFWEL loonheffing is een voorschotheffing op de inkomstenbelasting. Let dus op!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100