Is het slecht voor Nederland als Wilders aan de top komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mocht Wilders ooit aan de "macht" komen dan zal dat alleen kunnen als hij zijn toon en houding aanpast, een veel groter publiek aanspreekt, wat alleen kan als hij ervoor zorgt dat een PVV stemmer dit, dat hij/zij PVV stemt, ook "en public" durft te zeggen (wat nu dus echt niet zo is) en zich ook in wil spannen voor deze partij. Zonder actieve achterban kom je niet veel verder dan hij nu is gekomen. Wilders heeft nog geen wortels in de maatschappij. Dat is nu wel aan het komen maar met horten en stoten. We zullen het moeten afwachten de komende 4 jaar. Persoonlijk denk ik dat Wilders op veel vlakken nog echt amateuristisch bezig is. "no mosque here" is natuurlijk een slogan op kinderniveau, als een kind er al op zou komen. Op andere momenten heeft hij weer een "goed verhaal en sterke argumenten" waar hij een veel groter publiek mee aanspreekt, en meteen daarna komt er een "kopvoddentax". Tsja, hoe verzin je dat nu weer. Meteen een berg zetels eraf, mensen met gevoel voor nuance haken direct af. Maar goed, misschien is het tactiek. Zijn politieke tegenstanders weten er zoals blijkt totaal geen raad mee. Mocht Wilders aan de macht willen komen zul je op een bepaald moment een hele andere Wilders gaan zien. Anders blijft het bij de zetels die hij nu heeft en gaan mensen toch VVD stemmen, of SP, of CDA etc. als het erop aan komt. Ik denk dat hij gaat groeien. Hij is slim genoeg alles naar zijn hand te zetten. En ik ben daarom bang dat als linkse extremisten of moslims de kans krijgen er een aanslag op hem zal volgen. Als hij deze overleeft zal de groei in een stroomversnelling komen, loopt het fout af krijg je een nog grotere kloof tussen wat men nu ziet als links en rechts, Nederlanders en nieuwkomers etc.

volgens 18% van nederland niet. Zolang je goed en slecht niet definieert is het lastig hier een antwoord op te geven. Er zullen zeker dingen veranderen, en het land zal waarschijnlijk minder tolerant woorden. Dat kan je goed of slecht vinden.

Een man zonder veel ervaring en zonder duidelijke partij, voornamelijk bekend om zijn radicale ideeën (of tenminste uitspraken)... Lijkt me niet dat daar veel goeds van komt. Misschien als 'ie eerst een poosje heeft meegedraaid, maar op dit moment zou het niet goed zijn lijkt me. Ook al zou hij niet zo'n extreem figuur zijn, zou ik dat zeggen, vanwege zijn eerder genoemde gebrek aan ervaring. Erg stabiel kan dat nooit wezen.

Hangt er vanaf welke top. Als hij premier wordt is dat slecht voor Nederland, als hij wereldkampioen wielrennen wordt is dat goed voor Nederland.

corrigeer als ik het fout heb maar wilders zit niet in het kabinet dus zal nooit premier worden of zijn .

Hij zit al aan de top en de tijd zal leren of dit goed is voor dit landje. Veel slechter als de afgelopen jaren kan haast niet zou je zeggen, maar ja Wilders!!!!

Momenteel is het zo dat hij al de machtigste man in Nederland is. Ga er maar rustig vanuit dat dit al een ramp voor Nederland is. Wat hij op economisch en sociaal vlak voor kwaad aanricht, zal met geen pen te beschrijven zijn. De vòòrstemmers voor zijn club..zullen nog grote spijt gaan krijgen van hun keuze... Groet, Ton

Ja, heel slecht!! Een dictatuur is nooit goed. Tenslotte bestaat zijn partij uit 1 persoon: hijzelf.

Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit. Door de democratie en de macht van de eerste en de tweede kamer is de macht van de minister-president niet extreem groot. Hoewel ik vooral twijfel aan de regerende politieke machten geloof ik nog wel de kracht van de democratie en de Trias Politica zoals deze al vele jaren functioneert in ons land.

Officieel aan de macht komt hij niet.Hij heeft wel alle touwtjes in handen en dat kan goed zijn.Misschien dat er nu eens iets veranderd in dit ooit zo'n mooie landje.Ik wil absoluut niet alle moslims over 1 kam scheren,maar het loopt soms toch echt de spuigaten uit met deze mensen.Ze denken zich alles te mogen veroorloven en als je 1 verkeerd word over hun zegt,moet je vrezen voor je leven.Zoals ik al zei...ik scheer niet elke moslim over 1 kam...je hebt ook genoeg rare katholieken,joden en noem maar op. Gelukkig is Geert niet alleen "anti"-islam",maar heeft hij ook nog andere punten op zijn agenda staan,maar die worden zelden of helemaal niet toegelicht.Zo wil hij de maximum snelheid verhogen,en ook dat juich ik toe,lol.

Ja, dan is Nederland binnen 3 maanden naar de kl... De partij van Wilders is helemaal geen partij, maar een "beweging" waarvan alleen Wilders zelf de baas is. De beweging kent geen leden, alleen aanhangers. Geheel tegen het principe van de democratie in dus. Terecht werd de PVV door Herman van Veen eens vergeleken met de NSB uit de oorlog. Er zijn geen statuten en er is ook geen duidelijk en afgebakend partijprogramma, er is alleen wat onderbuikgeschreeuw over Moslims, dat een bepaalde bevolkingsgroep helaas aanspreekt. Verder beschikt de PVV absoluut niet over bekwame personen om bijv. minister of staatssecretaris te worden. Wilders zelf is ook niet bekwaam, maar dankt zijn populariteit aan zijn grote bek.

Helaas voor wilders, zal hij nooit met alleen de PVV de meerderheid krijgen. Hij zal daarmee altijd samen moeten gaan met andere partijen en daarin zijn er momenteel weinig die samen met de extremere islam standpunten kunnen gaan. In mijn optiek kunnen er net zo goed nu nieuwe verkiezingen komen en hem de grootste laten worden. Dan nog lijkt me de kans dat hij gaat regeren minimaal. Want het verschil tussen links en rechts blijft hetzelfde.

nee want waarschijnlijk zal er niet veel bijzonders gebeuren want hij is natuurlijk nog altijd wel voor nederland dus er zullen niet opeens honderden terroristen komen om wat 1 man zegt want anders laten ze zijn mening verduidelijken door ons aan te vallen en dan weet iedereen dat hij gelijk had

nu heb ik zelf de Mount Everest beklommen , en onder ons gezegd ... denk niet dat het aankan ..... en ook zooo moeilijk om niet islamitische dragers te vinden .... Toegevoegd na 1 minuut: denk niet dat HIJ het aankan . (ik had ff last van sneeuwblindheid)

Los van GW's ideeen over wat goed is voor Nederland: het interne democratisch gehalte van zijn partij is bijzonder laag. Wat mij betreft wijst dat er op dat zijn voornaamste achterban bestaat uit een fraaie collectie ja-knikkers en dat is slecht voor Nederland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100