Is het #CDA al uit elkaar gevallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nog niet, maar het zal niet lang meer duren voordat een groot deel uit de partij stapt. Ab Klink overweegt al uit de partij te stappen wanneer de onderhandelingen met de PVV doorgaan. Wanneer hij dat werkelijk doet, zullen anderen geheid volgen.

Daar lijkt het wel op. In elk geval is er veel tweespalt in de partij, waar de hakbijl toch al zo fors heeft toegeslagen, afgelopen verkiezingen. Er komt nog overleg vanmiddag, maar er moet wel een fee met een geweldige toverstaf verschijnen, wil die de ontstane gevaarlijke rimpels behoeden voor transformatie in brekers.

Nou nee, nog niet! Is volgens mij een kwestie van tijd....

Ik denk het niet ! Zal ook niet uit elkaar vallen. Denken jullie niet dat het gewoon hoort bij het spel ? De spanning intern opdrijven, zodat CDA geen gezichtsverlies zal lijden mochten ze toch meeregeren ? En tegelijk de VVD/PVV een signaal afgeven dat ze toch wat doen aan hun achterban om zo nog meer concessies af te dwingen ? Ik acht Verhagen daar wel toe bereid !

Ha, die Meltemkaya; Neee, en dat zal niet gebeuren ook, daarvoor is het CDA altijd al teveel op macht en regeringsdeelname gefocust geweest.

Nee, dat is nog niet gebeurd. Maar als ze doorgaan met dit kabinet, dan zal het wel gebeuren. Dan zullen veel tegenstanders opstappen.

Het is te vroeg om daar antwoord op te geven. Het is wel duidelijk dat er op dit moment twee kampen zijn in de fractie van het CDA en landelijk is ook zo'n trend te bekennen. Echter niemand in het CDA wil dat de partij gaat scheuren ze zullen er daarom alles aan doen om in de fractie er uit te komen. Het CDA is al een partij met veel ervaring met crisis. Het is zeer moeilijk op dit moment en geen van de partijen kan zonder gezichtsverlies uit deze kwestie komen. Het is daarmee zeer spannend en de politieke carrière van ofwel Verhagen of Klink staat op het spel. Het is zeer moeilijk ze kunnen er nog wel uit komen maar het is wel moeilijk. Het enige wat we kunnen doen is afwachten.

Het cda is een wonderlijke club die tot op heden vrijwel altijd in de regering heeft gezeten en politiek, zogezegd in het midden, dus wat in de luwte, zat. Thans moeten ze met de billen bloot en duidelijk zeggen waar ze voor staan..en nu blijkt dus hoe verdeeld is ze feitelijk zijn. En eigenlijk is de scheuring al een feit. De één wil graag het pluche onder de billen blijven voelen en desnoods 'vreemdgaan' bij de pvv en de ander houdt vast aan de waarden en normen van een beschaafd land. Ik krijg nu nèt het bericht binnen dat de formatiepogingen als mislukt aangemerkt kunnen worden en dus..is het nu de vraag wanneer de bom bij het cda echt gaat barsten.. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100