Waarom onderneemt de overheid ineens weer deze actie?

In het weekend zag ik tussen de reclames op tv een paar keer een oproep van de overheid om je te verzekeren van noodvoorraden in je huis. Zo'n oproep doen ze wel vaker, maar het komt me voor dat er dan altijd een (vage) aanleiding was en deze keer niet. Verwachten ze heimelijk dat er een of andere ellende aankomt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mij is opgevallen dat deze reclame ook weer op de radio is op dit moment. Er is op dit moment enorm veel zonneactiviteit,explosies. Dit alles gaat richting aarde,normaal met weinig risico. Maar het zou goed kunnen gebeuren dat het satelliet verkeer een keer uitvalt,en er geen verbindingen meer mogelijk zijn. Dit zou paniek situaties kunnen veroorzaken.

Wij moeten geld uitgeven en niet zoveel sparen , dat is goed voor de economie. Dat is ook de reden dat de overheid het bedrijfspaargeld vervroegd vrijgeeft.

Volgens mij is het een algemene campagne, ik geloof niet dat er een andere aanleiding is dan mensen bewust willen maken van het feit dat het verstandig is wat noodvoorraad etc. in huis te hebben en te bedenken wat je eigenlijk absoluut nodig hebt. Als je meer info wilt, op de site staat: "Wil je een vraag stellen aan de Rijksoverheid? Ga naar rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 0800-8051 op werkdagen van 8.00 - 20.00 uur."

De aanleiding van een oproep om noodvoorraden in huis te hebben is meer om te voorkomen dat de mensen bij een eventuele ramp spullen in huis hebben om te overleven. ik zal het anders zeggen: nu kun je alle middelen nog kopen,mocht er zich een ramp voordoen,dan is er een run op de spullen die je nodig hebt en omdat iedereen dan gelijk massaal gaat inslaan,kan het gebeuren dat niet alles te koop is. Net als met een hittegolf..je kunt nergens geen ventilator meer kopen,maar na de zomer weer wel. Er zijn ook pleisters in huis voor als je in je vingers snijdt,maar dat wil niet zeggen dat het gebeurt,dan doen we ook uit voorzorg..

Ik geloof niet zo in de goede bedoelingen van de overheid in deze. Maak het volk bang en ze doen wat jij wil..is zo'n beetje de regel. Dus..wil je de economie een stevige por geven..laat dàn de mensen extra dingen gaan kopen. Altijd als er draagvlak voor omstreden wetgeving doorgedrukt moet worden wacht men totdat zekere gebeurtenissen plaatsgevonden hebben. Zie b.v. de invoering en de plicht het altijd bij je dragen van het identificatiebewijs. Pas na de aanslagen in Amerika van 11-9 destijds lukte het hen dit er in Nederland door te drukken. Dat ze nu zonder duidelijke reden het aanleggen van voorraden propageren..komt hooguit omdat zo'n aanleiding nu net even uitblijft. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100