Wat werd VOC mentaliteit genoemd?

vroeger hoorde je dat op het nieuws weet iemand wat dat is??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daadkracht en durf en handelsgeest. Balkenende noemde dat eens tijdens de algemene beschouwingen. Sindsdien schijnt het een gewoon ingeburgerd woord te zijn.

Ondernemingslust, aanpakken, de mouwen opstropen. Toegevoegd na 22 seconden: Oh, ja, en natuurlijk uitbuiten... Toegevoegd na 7 minuten: De VOC is de Verenigde Oost-Indische Compagnie, een Nederlands handelsbedrijf dat in de 17e en 18e eeuw het monopolie bezat op de handel tussen Europa en Azië.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vereenigde_Oo...

Slechts één woord: Handel....!

Zoveel mogelijk (geld) proberen te bereiken waar bij op één of meerdere slachtoffers niet gekeken wordt!

Het is idd een uitspraak van Balkenende, waarmee hij bedoelde: aanpakken, de schouders eronder. Alleen waren de Nederlanders tijdens de VOC tijd niet echt lieverdjes, werden mensen nogal uitgebuit. Vandaar dat deze uitspraak veel in het nieuws kwam omdat je hem op 2 manieren kan uitleggen. Toegevoegd na 1 minuut: het was dus een niet zo goed gekozen vergelijking van Balkenende.

Ondernemingsgeest en de risico's die daar bij horen. Overigens kwam het idee voor de oprichting van de VOC uit de koker van raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt. Ondanks zijn belangrijke betekenis voor de Republiek werd hij later wegens hoogverraad op dubieuze gronden veroordeeld en vermoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100