Heeft Nederland teveel politieke partijen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nederland heeft een groot aantal (onbekende) politieke partijen, maar Nederland huist ook een groot aantal verschillende type mensen van vele verschillende achtergronden. Het democratisch systeem hoort ervoor te zorgen dat ook zij een partij hebben die bij hen aansluit. Concluderend denk ik niet dat we teveel partijen hebben, op voorwaarde dat de tweede kamer niet één grote kleine partijen bende wordt.

Nee. Een tweepartijenstelsel mag dan pragmatischer lijken (en dit tot op een bepaalde hoogte ook zijn) ons eeuwige coalitiegebeuren hier heeft meer charme. Bovendien sluit ons systeem het andere niet uit maar vice versa is het nagenoeg onmogelijk om (wederom) tot ons meerpartijenstelsel te geraken.

Nee. Het volk moet keuze hebben. Door te stemmen, kiezen zij de regering. De partijen die niet "goedgekeurd" worden staan aan de zijlijn, maar doen er niemand kwaad mee dat zij bestaan.

Nee, het mooie van dit systeem is juist dat iedereen vertegenwoordigt wordt, van dierenliefhebber tot orthodox christen.

Ja! Elke marketeer weet dat hoe meer keuzes je een mens aanbiedt, hoe moeilijker hij of zij het krijgt om te kiezen. De poldermentaliteit (oeverloos ouwehoeren over iets dat je in 1 dag kunt beslissen) wordt alleen maar gevoed door 150 zetels in de 2e kamer die allemaal zo nodig moeten meepraten: please, als we vooruit willen, dan in vredesnaam met 10 zetels in beide kamers, en maximaal 1 zetel per "partij". Is iedereen ook vertegenwoordigd, maar dan kun je aan het einde van de vrijdagmiddagborrel tenminste een crisisplan op tafel hebben...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100