Kunnen wij het "niet-slagen" van een politieke formatie, m.a.w. ik weiger om samen te werken, betitelen als werkweigering?

Als ik weiger te werken wordt ik ontslagen. De politiek heeft lang nodig om te formeren, maar ze worden wel doorbetaald, zonder dat ze hun daadwerkelijke taak verrichten!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het enige wat je kan doen, is ze in een volgende verkiezing afstraffen door niet op hen te stemmen. Het is niet omdat ze niet tot een akkoord kunnen komen dat je het kan bestempelen als werkweigering. Bovendien krijgen we niet alle informatie over de gesprekken. Het kan door uitlatingen van sommige mensen overkomen als 'weigeren samen te werken', maar het kan ook gewoon zijn dat er grote meningsverschillen zijn en dat de onderhandelingen mislukken op principiele zaken. Zo eist het CDA van de PVV een aantal cruciale en extreme standpunten te laten varen. Als de PVV dit weigert, dan heeft het CDA geen zin om in een regering te stappen. Ik beschouw het niet als werkweigering.

Nee, niet per definitie. De mensen die rond de tafel zitten, zijn primair volksvertegenwoordigers. Dat betekent ook dat ze een verantwoordelijkheid hebben om hun kiezers zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Dat kan betekenen dat ze bepaalde standpunten niet opzij schuiven, omdat ze dan te ver afwijken van hun belofte aan de kiezers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100